Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Amerikansk fly med evakuerte beskutt i Sør-Sudan

Skjøt mot flere fly og helikoptre som drev evakueringsarbeid. To amerikanere skal være skadd.

MASSIV EVAKUERING: Mange utenlandske statsborgere er de siste dagene evakuert fra Sør-Sudan til Uganda de siste dagene. Her en flygning med sivile i går. Foto: AFP / NTB SCANPIX
MASSIV EVAKUERING: Mange utenlandske statsborgere er de siste dagene evakuert fra Sør-Sudan til Uganda de siste dagene. Her en flygning med sivile i går. Foto: AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To fly og to helikoptre brukt til evakuering fra Sør-Sudan ble i dag beskutt. Flere personer skal være skadd, men tilstanden deres er foreløpig ikke kjent.

Ett av flyene har landet trygt i Uganda, mens et amerikansk fly skal ha fått en drivstofflekkasje som følge av skytingen og måtte returnere til basen, skriver den ugandiske avisa New Vision.

Spesialstyrker fra Uganda bistår regjeringen i Sør-Sudan med å blant annet sikre flyplassen i Juba, og to ugandiske militærhelikoptre skal ha eskortert evakueringsflyene da de ble angrepet.

Ifølge BBC skjedde skytingen i byen Bor i Jonglei-provinsen, som er okkupert av styrker tilknyttet tidligere vise-president Riek Machar.

De blodige urolighetene landet startet forrige søndag, da president Salva Kiir beskyldte Machar for kuppforsøk. De siste dagene er flere enn 500 mennesker drept.

På torsdag ble to indiske FN-soldater fra de fredsbeverande styrkene og minst 11 sivile drept da ungdommer med automatvåpen gikk til angrep.

Hundrevis av utlendinger og sørsudanere med utenlandske pass har de siste dagene ventet ved avgangshallen på flyplassen i Juba for å komme seg ut av den stadig mer voldsherjede hovedstaden.

Dagbladet.no kommer med mer.