VIL IKKE FLY HIT: Delta Airlines vil inntil videre ikke fly til Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv. Foto: Ronen Zvulun / Reuters / NTB Scanpix
VIL IKKE FLY HIT: Delta Airlines vil inntil videre ikke fly til Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv. Foto: Ronen Zvulun / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Amerikansk flyselskap stanser flygninger til Israel

Omdirigerte fly på grunn av meldinger om rakettangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske flyselskapet Delta har besluttet å stanse alle flygninger til Tel Aviv i Israel inntil videre.

- I samråd med amerikanske luftfartsmyndigheter gjør vi dette for å sikre tryggheten og sikkerheten til våre kunder og ansatte, heter det i en melding fra flyselskapet tirsdag.

Flyselskapet Delta omdirigerte tirsdag et passasjerfly som var på vei til Tel Aviv fra New York, til Paris på grunn av meldinger om rakettangrep i nærheten av Ben Gurion-flyplassen, heter det videre.

USAs luftfartsmyndighet FAA har imidlertid ikke utstedt noen råd angående luftrommet i regionen, ifølge Reuters.

- Når det gjelder luftrommet i Gaza så har ikke FAA utstedt noen råd i tilknytning til de pågående voldshandlingene i denne regionen, sier talsmann Josh Earnest i Det hvite hus tirsdag.

- Det må imidlertid tydeliggjøres at de enkelte flyselskapene selv tar beslutninger om egne flyruter, og hvorvidt de skal endre enkeltruter basert på fiendtligheter på bakken, sier Earnest.

(NTB)