Amerikansk gissel drept i Irak

Fjernsynsstasjonen Al Jazeera viste natt til tirsdag opptak der irakiske gisseltakere angivelig likviderer en amerikansk soldat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Al Jazeera mottok natt til tirsdag et videoopptak og en kunngjøring fra en gruppe gisseltakere.

Opptaket viser hvordan den amerikanske soldaten, som skal ha blitt tatt som gissel i april, blir skutt og drept fra kloss hold.

Det er ifølge

CNN

den 20 år gamle Keith M. Maupin fra Ohio som etter tre måneders fangenskap nå er henrettet. Den amerikanske hæren har underrettet Mapuins familie om at Al Jazeera eller en annen arabisk tv-kanal har vist en video av noe som kan være en likvidering av sønnen deres.

I kunngjøringen som fulgte med henrettelsesvideoen heter det at soldaten ble drept som følge av at USA ikke har endret sin politikk i Irak.

Videoen skal være av dårlig kvalitet, og blir nå undersøkt grundig av Pentagon. Det skal ikke være mulig å avgjøre offerets identitet ut fra videoopptaket.

Maupin ble tatt til fange av gisseltakere sammen med syv sivile personer i et bakholdsangrep på en konvoi utenfor Bagdad 9. april. En av konvoiens sjåfører, Thomas Hamill,

klarte å rømme

fra fangenskap omtrent én måned senere. Likene av fire ansatte i det amerikanske selskapet Kellogg Brown & Root ble funnet begravet ikke langt fra stedet der bakholdsangrepet skjedde. Senere ble også liket av en amerikansk sersjant funnet.

GISSEL I TRE MÅNEDER: På denne filmen fra april identifiserer soldaten seg som Keith M. Maupin, én av flere som ble tatt til fange 9. april.
HENRETTET: Pentagon mener det kan være 20 år gamle Keith M. Maupin som nå angivelig skal være henrettet.