Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk gissel drept i redningsaksjon i Jemen

Forsøket på å redde ham fra al-Qaidas fangenskap mislyktes.

OMKOM: Den amerikanske journalisten Luke Somers døde under gårsdagens forsøk på å fri ham fra al-Qaidas fangenskap, bekrefter en jemenittisk tjenestemann overfor Reuters.Foto: EPA/YAHYA ARHAB
OMKOM: Den amerikanske journalisten Luke Somers døde under gårsdagens forsøk på å fri ham fra al-Qaidas fangenskap, bekrefter en jemenittisk tjenestemann overfor Reuters.Foto: EPA/YAHYA ARHAB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske journalisten Luke Somers ble drept i forsøket på å befri ham fra al-Qaida i Jemens fangenskap, bekrefter en jemenittisk tjenestemann overfor Reuters.

Amerikanske Luke Somers ble kidnappet i Jemens hovedstad Sanaa i september i fjor.

Dagbladet skrev i går om det mislykkede forsøket på å redde den amerikanske journalisten Luke Somers fra fangenskap i Jemen. Det var ventet at Somers ville bli henrettet i morgen om han ikke ble frigitt. Det er al-Qaida som har varslet om at vil de drepe ham dersom ikke USA stopper sin offensiv mot gruppa.

Nyhetsbyrået AP melder i dag tidlig at Somers' søster fikk beskjed fra FBI-agenter at broren hennes ble drept i operasjonen som skulle redde ham.

I stedet skal flere andre gisler ha blitt frigitt i aksjonen mot terrorbasen i Jemen. De frigitte gislene er fra Jemen og Saudi-Arabia.

Truet med å drepe ham Al-Qaida i Jemen er samme organisasjon som den terrorsikta nordmannen Anders Dale har fått bombetrening fra. I en video i går svarte terrorbevegelsen USAs offensiv med en tre dagers frist på å få innfridd sine betingelser, dersom det skal bli aktuelt å løslate Somers. Ellers vil de drepe ham. 

Samme dag brøt Somers familie tausheten i en video publisert der broren og moren tryglet om nåde. Videoen, som ble gjort kjent bare timer etter al-Qaida publiserte sin egen video, ble lagt ut blant annet på Youtube

Flere internasjonale medier omtaler saken, blant dem BBC. Somers er født i Storbritannia men har amerikansk statsborgerskap.

Journalist og fotograf Somers skal av al-Qaida ha blitt flyttet ut av den samme basen to dager før USA innledet aksjonen som hadde til hensikt å frigi ham. 

Han jobbet som journalist og fotograf for lokale nyhetsorganisasjoner. Arbeidet hans ble brukt av internasjonale nyhetsformidlere, inkludert BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling