Amerikansk gissel drept i redningsaksjon i Jemen

Forsøket på å redde ham fra al-Qaidas fangenskap mislyktes.

OMKOM: Den amerikanske journalisten Luke Somers døde under gårsdagens forsøk på å fri ham fra al-Qaidas fangenskap, bekrefter en jemenittisk tjenestemann overfor Reuters.Foto: EPA/YAHYA ARHAB
OMKOM: Den amerikanske journalisten Luke Somers døde under gårsdagens forsøk på å fri ham fra al-Qaidas fangenskap, bekrefter en jemenittisk tjenestemann overfor Reuters.Foto: EPA/YAHYA ARHAB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske journalisten Luke Somers ble drept i forsøket på å befri ham fra al-Qaida i Jemens fangenskap, bekrefter en jemenittisk tjenestemann overfor Reuters.

Amerikanske Luke Somers ble kidnappet i Jemens hovedstad Sanaa i september i fjor.

Dagbladet skrev i går om det mislykkede forsøket på å redde den amerikanske journalisten Luke Somers fra fangenskap i Jemen. Det var ventet at Somers ville bli henrettet i morgen om han ikke ble frigitt. Det er al-Qaida som har varslet om at vil de drepe ham dersom ikke USA stopper sin offensiv mot gruppa.

Nyhetsbyrået AP melder i dag tidlig at Somers' søster fikk beskjed fra FBI-agenter at broren hennes ble drept i operasjonen som skulle redde ham.

I stedet skal flere andre gisler ha blitt frigitt i aksjonen mot terrorbasen i Jemen. De frigitte gislene er fra Jemen og Saudi-Arabia.

Truet med å drepe ham Al-Qaida i Jemen er samme organisasjon som den terrorsikta nordmannen Anders Dale har fått bombetrening fra. I en video i går svarte terrorbevegelsen USAs offensiv med en tre dagers frist på å få innfridd sine betingelser, dersom det skal bli aktuelt å løslate Somers. Ellers vil de drepe ham. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer