Amerikansk gissel skal være drept

- Bilder vil bli lagt ut på nettet, hevder islamister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ubekreftede meldinger går i kveld ut på at en amerikansk sikkerhetskonsulent som er kidnappet i Irak, skal være drept.

Påstandene er fremsatt på en internettside for militante islamister, skriver AP. På nettsiden hevder den «Islamske armé i Irak» at de har drept den amerikanske sikkerhetskonsulenten fordi USA ikke har etterkommet gruppens krav om å frigi irakske fanger.

- Uten navn

Meldingen om drapet på den islamistiske nettsiden inneholdt ikke navn eller bevis for at mannen virkelig er drept. Det hevdes likevel at  bilder av henrettelsen vil bli offentliggjort senere.

Tirsdag denne uken offentliggjorde gruppen en video av den amerikanske elektrikeren Ronald Schultz (40) fra Alaska. Videoen ble vist på tv-kanalen al-Jazeera, og bildene viser Schultz sittende med hendene bundet på ryggen.

Allerede tirsdag truet gruppen med henrettelse, og hevdet at Bush ikke hadde etterkommet deres krav.

- Derfor ble sikkerhetskonmsulenten drept, etter at fristen for å etterkomme våre krav gikk ut, hevder den islamske arméen.

Utsatt frist

En annen irakisk opprørsgruppe, «Rettferdighetens sverd», har forlenget fristen med 48 timer, etter at de har truet med å drepe fire gisler torsdag. Det melder tv-kanalen al-Jazeera.

To av gislene er kanadiere, en er britisk og en er amerikansk statsborger. De fire arbeider alle for en kristen humanitær organisasjon.

Det er mer enn ett år siden sist et amerikansk gissel har blitt drept av opprørere i Irak.

SKAL VÆRE DREPT: I dag kom det ubekreftede meldinger om at det som trolig er amerikaneren Ronald Schultz, er drept av opprørsgruppen «den Islamske armé i Irak».
UTSATT FRIST I 48 TIMER: Tom Fox, som er kidnappet av opprørsgruppen « Rettferdighetens sverd» i Irak, lever etter all sannsynlighet enda. Men gruppen har nå truet med å drepe ham og tre andre gisler på lørdag.