Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk guvernør besøker Nord-Korea

Bill Richardson reiser i neste uke.

KONTROVERSIELLE REISEMÅL: Her er Bill Richardson under et besøk i Havana på Cuba tidligere i år. Nå skal han besøke Nord-Korea. Foto: Reuters/Scanpix
KONTROVERSIELLE REISEMÅL: Her er Bill Richardson under et besøk i Havana på Cuba tidligere i år. Nå skal han besøke Nord-Korea. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske guvernøren Bill Richardson reiser i neste uke til Nord-Korea i håp om å dempe spenningene på den koreanske halvøya.

Richardsons besøk skal vare fra 16.-20. desember.

- Jeg blir stadig mer bekymret for nordkoreanernes siste handlinger, som har økt spenningene og som bidrar til ustabilitet på den koreanske halvøya, heter det i en kunngjøring fra Richardson onsdag. Han understreker at han reiser til det isolerte kommunistiske landet som privatperson. Richardson er guvernør i delstaten New Mexico, og var i 2008 blant dem som kjempet om å bli Demokratenes presidentkandidat. Han trakk seg imidlertid tidlig i prosessen på grunn av dårlige resultater.

- Jeg har ikke med meg noen budskap, men jeg ønsker å hjelpe til i denne flyktige perioden. Hvis jeg kan bidra til å dempe spenningene på halvøya, vil turen være vel verdt det, sier Richardson.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!