Amerikansk guvernør rammet av sexskandale

Missouri-guvernør Eric Greitens er under sterkt press til å gå av. Ifølge en ny granskningsrapport har han brukt tvang, truet og slått elskerinnen sin.

GÅR IKKE AV: Missouri-guvernør Eric Greitens nekter å gå av, og hevder han er utsatt for en heksejakt. Foto: Julie Smith / The Jefferson City News-Tribune / AP / NTB scanpix.
GÅR IKKE AV: Missouri-guvernør Eric Greitens nekter å gå av, og hevder han er utsatt for en heksejakt. Foto: Julie Smith / The Jefferson City News-Tribune / AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rapporten ble lagt fram onsdag av en tverrpolitisk granskningskomite i delstatsforsamlingen. De har undersøkt påstander om at Greitens har presset sin tidligere elskerinne og truet med å dele et nakenbilde av henne.

Guvernøren er allerede siktet for krenkelse av privatlivets fred, og skal etter planen møte i retten i mai. Rapporten er ikke knyttet til straffesaken, men kan være første ledd i en eventuell riksrettssak.

Så langt har Greitens nektet å gå av, og kaller anklagene for falske og «underlige».

- For over tre år siden gjorde jeg en personlig tabbe. Men folk gjør den tabben om til et politisk skuespill og forteller nye løgner om den, sier Greitens.

Granskningsrapporten lener seg i stor grad på forklaringene til kvinnen Greitens hadde et forhold til. Hun hevder at hun flere ganger hadde sex med guvernøren, og at han enkelte ganger var fysisk aggressiv. Én gang slo han henne i ansiktet og andre ganger dyttet han henne i bakken, ifølge kvinnens forklaring.

Hun hevder også at Greitens truet henne med å dele et nakenbilde han angivelig tok uten tillatelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer