Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk guvernør rammet av sexskandale

Missouri-guvernør Eric Greitens er under sterkt press til å gå av. Ifølge en ny granskningsrapport har han brukt tvang, truet og slått elskerinnen sin.

GÅR IKKE AV: Missouri-guvernør Eric Greitens nekter å gå av, og hevder han er utsatt for en heksejakt. Foto: Julie Smith / The Jefferson City News-Tribune / AP / NTB scanpix.
GÅR IKKE AV: Missouri-guvernør Eric Greitens nekter å gå av, og hevder han er utsatt for en heksejakt. Foto: Julie Smith / The Jefferson City News-Tribune / AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten ble lagt fram onsdag av en tverrpolitisk granskningskomite i delstatsforsamlingen. De har undersøkt påstander om at Greitens har presset sin tidligere elskerinne og truet med å dele et nakenbilde av henne.

Guvernøren er allerede siktet for krenkelse av privatlivets fred, og skal etter planen møte i retten i mai. Rapporten er ikke knyttet til straffesaken, men kan være første ledd i en eventuell riksrettssak.

Så langt har Greitens nektet å gå av, og kaller anklagene for falske og «underlige».

- For over tre år siden gjorde jeg en personlig tabbe. Men folk gjør den tabben om til et politisk skuespill og forteller nye løgner om den, sier Greitens.

Granskningsrapporten lener seg i stor grad på forklaringene til kvinnen Greitens hadde et forhold til. Hun hevder at hun flere ganger hadde sex med guvernøren, og at han enkelte ganger var fysisk aggressiv. Én gang slo han henne i ansiktet og andre ganger dyttet han henne i bakken, ifølge kvinnens forklaring.

Hun hevder også at Greitens truet henne med å dele et nakenbilde han angivelig tok uten tillatelse.

Politikere fra begge partier, har anmodet Greitens om å gå av. Selv er han republikaner.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!