Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Amerikansk helikopter styrtet i Irak

Fire amerikanske soldater ble drept da helikoptere deres styrtet under et sammenstøt med væpnede irakere, ifølge TV-kanalen Al-Jazeera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En korrespondent for den arabiske TV-kanalen siterer øyenvitner som forteller at de amerikanske styrkene i byen Hit trakk seg ut av byen etter at de ble angrepet av lokale innbyggere som mislikte deres tilstedeværelse der. Politistasjonen i byen ble også angrepet og det amerikanske helikopteret skutt ned, ifølge enkelte øyenvitner.

Det amerikanske forsvarsdepartementet kjenner ikke til at et helikopter skal være savnet i Hit, 150 kilometer nordvest for Bagdad.

En amerikansk offiser forteller at ni amerikanske soldater er blitt skadd det siste døgnet i sammenstøt i nordlige og sentrale deler av Irak.

- Det er fortsatt elementer fra det forrige regimet som forsøker å ødelegge vår innsats for å gjenoppbygge landet, sier kaptein David Connolly til nyhetsbyrået AFP.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media