Amerikansk journalist drept på gata

Kritisk til korrupsjon i California.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kjent svart journalist som ble skutt på åpen gate i Oakland i California, kan ha blitt drept på grunn av sitt arbeid, sa hans advokat fredag.

Chauncey Bailey dekket ofte kontroversielle saker blant afroamerikanere i San Francisco-området. Etter 20 år i Oakland Tribune hadde han nylig begynt som redaktør i Post Newspapers, som utgir Oakland Post, en av de viktigste afroamerikanske avisene i California.

Vitner sier at det var en maskert mann som skjøt og drepte ham på en gate i sentrum av Oakland torsdag. Han avfyrte to skudd før han stakk av. Politiet mener at han ikke var et tilfeldig offer.

- Noen av sakene han arbeidet med, kan ha inneholdt informasjon som kan ha vært et motiv, men foreløpig er det bare spekulasjon, sa Walter Riley, advokaten til Oakland Post, fredag.

Han var kjent for å være svært kritisk til korrupsjon, og hadde ofte irritert folk i området med sin undersøkende journalistikk.

Både journalister, svarte aktivister og Reportere uten grenser uttrykker sjokk over det sjeldne drapet på en journalist i USA.

(NTB)

MINNES: En mann er tilstede ved et minnested opprettet for den avdøde Chauncey Bailey i Oakland. Foto: Noah Berger/AP
MINNES: En mann er tilstede ved et minnested opprettet for den avdøde Chauncey Bailey i Oakland. Foto: Noah Berger/AP Vis mer