Amerikansk journalist smittet av ebola

Var på jobb i Liberia.

DESINFISERER:  En helseaarbeider på jobb nær en ebola-smittet mann ved Island Hospital i Monrovia i går. En amerikansk journalist er bekreftet smittet av ebola, etter han var på jobb og dekket utbruddet i Liberia. Foto: Pascal Guyot / AFP Photo / NTB Scanpix
DESINFISERER: En helseaarbeider på jobb nær en ebola-smittet mann ved Island Hospital i Monrovia i går. En amerikansk journalist er bekreftet smittet av ebola, etter han var på jobb og dekket utbruddet i Liberia. Foto: Pascal Guyot / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk TV-fotograf er blitt smittet av ebola i Liberia, ifølge fjernsynsstasjonen NBC. Mannen vil bli fløyet tilbake til USA.

 33-åringen jobbet som frilanser for NBC og begynte å føle seg dårlig tidligere denne uken. Torsdag ble han testet for ebola av hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser, og kort tid senere ble det bekreftet at han var smittet.

- Vi gjør alt vi kan for å sørge for at han får best mulig behandling. Han vil bli fløyet tilbake til USA for å få behandling på et sykehus som er utstyrt for å ta seg av ebola-pasienter, sier NBC News-sjef Deborah Turness.

Karantene Flere andre NBC-journalister som har jobbet med 33-åringen, vil også bli sendt tilbake til USA hvor de vil bli satt i karantene. Så langt er det ingenting som tyder på at noen av dem er smittet.

TV-fotografen er den fjerde amerikaneren som er blitt smittet av ebola i Liberia. Han har jobbet med ulike prosjekter i landet de siste tre årene.

Tidligere denne uken ble det kjent at en person for første gang har fått diagnosen ebola i USA. Dette er trolig også det første tilfellet av ebola utenfor det afrikanske kontinentet.

Mannen er liberisk statsborger, og alt tyder på at han ble smittet i hjemlandet før han nylig reiste til USA. Myndighetene i Liberia ønsker å straffeforfølge mannen fordi han ikke fortalte at han hadde vært i kontakt med en ebolasmittet slektning før han reiste ut av landet.

- Skremmende utsikter Ved siden av Liberia er det Sierra Leone som er hardest rammet av ebola-epidemien. Så langt er over 3.300 mennesker bekreftet døde av sykdommen i Vest-Afrika.

- Vi står overfor de skremmende utsiktene til en epidemi som spres som ild i tørt gress gjennom Sierra Leone, med et antall nye smittede som dobles hver tredje uke, sa Rob MacGillivray fra Redd Barna nylig.

Lederen for FN-organisasjonen UNMEER, som jobber med å bekjempe ebola, mener kampen mot sykdommen er den viktigste utfordringen verden står overfor nå.

- Denne krisen tar ikke slutt før det ikke er noen flere tilfeller av ebola, sier UNMEERs leder Anthony Banbury. (©NTB)

Amerikansk journalist smittet av ebola