Amerikansk journalist smittet av ebola

Var på jobb i Liberia.

DESINFISERER:  En helseaarbeider på jobb nær en ebola-smittet mann ved Island Hospital i Monrovia i går. En amerikansk journalist er bekreftet smittet av ebola, etter han var på jobb og dekket utbruddet i Liberia. Foto: Pascal Guyot / AFP Photo / NTB Scanpix
DESINFISERER: En helseaarbeider på jobb nær en ebola-smittet mann ved Island Hospital i Monrovia i går. En amerikansk journalist er bekreftet smittet av ebola, etter han var på jobb og dekket utbruddet i Liberia. Foto: Pascal Guyot / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En amerikansk TV-fotograf er blitt smittet av ebola i Liberia, ifølge fjernsynsstasjonen NBC. Mannen vil bli fløyet tilbake til USA.

 33-åringen jobbet som frilanser for NBC og begynte å føle seg dårlig tidligere denne uken. Torsdag ble han testet for ebola av hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser, og kort tid senere ble det bekreftet at han var smittet.

- Vi gjør alt vi kan for å sørge for at han får best mulig behandling. Han vil bli fløyet tilbake til USA for å få behandling på et sykehus som er utstyrt for å ta seg av ebola-pasienter, sier NBC News-sjef Deborah Turness.

Karantene Flere andre NBC-journalister som har jobbet med 33-åringen, vil også bli sendt tilbake til USA hvor de vil bli satt i karantene. Så langt er det ingenting som tyder på at noen av dem er smittet.

TV-fotografen er den fjerde amerikaneren som er blitt smittet av ebola i Liberia. Han har jobbet med ulike prosjekter i landet de siste tre årene.

Tidligere denne uken ble det kjent at en person for første gang har fått diagnosen ebola i USA. Dette er trolig også det første tilfellet av ebola utenfor det afrikanske kontinentet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer