Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk kampfly styrtet

Et amerikansk kampfly av typen F-117A Nighthawk styrtet i Jugoslavia i natt. Flygeren er funnet og brakt i sikkerhet, melder nyhetsbyrået AP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Flygeren og redningsmannskapene som hentet ham ut er i sikkerhet, sa en Pentagon-talsmann Kenneth Bacoon på en pressekonferanse i formiddag.

Flygeren er nå ved flybasen i Aviano i Nord-Italia, og etterforskere snakker med ham om hva som førtse til at flyet styrtet.

Det er ennå uklart om flyet ble skutt ned eller om det var tekniske årsaker til styrtet.

F-117 Nighthawk er et av NATOs mest sofististikerte angrepsvåpen, formet for å unngå radarer.

Ifølge AP, hevdet en serbisk talsmann søndag morgen at serbiske styrker hadde skutt ned flyet. NATO har tidligere benektet meldinger om at alliansens fly har blitt skutt ned.

Bilder på serbisk TV, identifiserte kamflyet, og noen få timer senere ble det bekreftet fra NATO-hold at et stealth-fly var savnet fra basen i New Mexico.

Fjerde døgnet

NATO-angrepene fortsatte på fjerde døgnet lørdag kveld og natt til søndag.

Angrepene ble satt i verk etter at den jugoslaviske regjeringen nektet å underskrive en fredsavtale med de etniske albanere i Kosovo, den største serbiske provinsen i Jugoslavia.

Avtalen åpnet for at fredsbevarende styrker fra NATO skulle utplasseres i Kosovo.

Dagbladet :på nettet

<B>IDENTIFISERTE FLYET: Serbisk politi undersøker vraket av det amerikanske F-117A-flyet som styrtet 45 kilometer nordvest for Beograd.