LURING: Komikeren John Melendez skal ha tulleringt Trump, og utgitt seg for å være senatoren Bob Menendez. Dette opptaket viser det som skal ha vært samtalen mellom de to, ifølge komikeren. Video: CNN / Stuttering John Podcast Vis mer Vis mer

Amerikansk komiker hevder å ha tulleringt Donald Trump

To dager seinere skal han ha fått besøk av etterforskere fra Secret Service.

Den amerikanske komikeren John Melendez hevder at han tulleringte Donald Trump denne uka. Om det stemmer, kan det bli nødvendig å skjerpe rutinene i Det hvite hus.

I podkasten «The Stuttering John Podcast» kan vi høre komikeren ringe Det hvite hus og presentere seg selv som assistenten til den demokratiske senatoren Bob Menendez, som representerer delstaten New Jersey.

I telefonsamtalen ber komikeren om en samtale mellom senatoren og presidenten. Du kan høre et utdrag fra samtalen i videoen øverst i saken.

I et nytt lydklipp hører vi at han snakker med det som ifølge ham selv skal være Donald Trump om bord på Air Force One. Selv om stemmen høres ut som Trumps, er det imidlertid umulig å si om samtalen er ekte eller ikke.

Samtalen

- Hei, Bob, sier det som minner om Trumps stemme i lydklippet, før han fortsetter med å gratulere komikeren som utgir seg for å være senator Menendez.

Den ekte Menendez sto nemlig i fare for å miste kandidaturet denne måneden, noe som kan ses i lys av at han i fjor ble siktet for korrupsjon. Saken ble imidlertid henlagt, ifølge Washington Post.

- Du var i en veldig vanskelig situasjon - en situasjon jeg mener ikke var særlig rettferdig - men gratulerer, sier Trump-stemmen.

Videre kan man høre dem diskutere om innvandringspolitikk og prosessen med å velge ny høyesterettsdommer i noen minutter.

- Ta vare på deg selv. Vi snakkes snart, Bob, avslutter Trump-stemmen.

- Sjokkert

I et intervju med CNN forteller John Melendez at han er sjokkert over at han klarte å komme gjennom til presidenten i løpet av bare halvannen time.

- Jeg er sjokkert. Jeg gjorde det bare som en spøk. Jeg kunne ikke tro at det tok oss bare halvannen time å få til en telefonsamtale med Jared Kushner og Donald Trump om bord på Air Force One, sier han.

Samtalen skal altså ha funnet sted torsdag, mens Trump fløy til Washington etter et besøk i Fargo, North Dakota.

Komikeren forteller at han er overrasket over at Trump ikke gjennomskuet parodien hans, ettersom han har snakket med senator Menendez flere ganger tidligere.

Skal ha fått besøk

Amerikanske medier, blant annet CNN og The Washington Post, har forsøkt å komme i kontakt med både Det hvite hus og dem føderale politietaten Secret Service for å få klarhet i om samtalen faktisk fant sted.

- Presidenten ønsker å være tilgjengelig for medlemmer av Senatet og liker holde kontakten med dem. Ulempen med det er at han noen ganger blir for tilgjengelig, og at det oppstår feiltakelser som dette, sier en representant for Det hvite hus til CNN.

Secret Service har foreløpig ikke besvart pressens henvendelser. Men det de derimot skal ha gjort - forteller Melendez - er å ha oppsøkt ham på hans private adresse.

I en rekke Twitter-meldinger beskrev han natt til lørdag en situasjon hvor representanter fra den føderale politietaten banket på døra hans, mens han selv gjemte seg.

Han skriver også at etterforskerne skal ha identifisert seg overfor flere av naboene hans.

Sikkerhetsspørsmål

Ifølge Washington Post har det tidligere blitt satt spørsmålstegn ved Trumps bruk av myndighetenes smarttelefoner, og det er blitt hevdet at det kan føre til unødvendig risiko rundt presidentens sikkerhet.

Trump har også blitt kritisert for å ha diskutert åpent om hvorvidt USA bør svare på Nord Koreas missiltester, eller ikke. Diskusjonen skal ha funnet sted på Trumps terrasse i Mar-a-Lago mens servitører var til stede.

- Både republikanere og demokrater bør bli skremt av hvor enkelt jeg klarte å komme gjennom til presidenten, skriver John Melendez på Twitter natt til søndag.