Amerikansk kvinne død av svineinfluensa

Den første personen fast bosatt i USA som ble offer for det fryktede H1N1-viruset.

FØRSTE OFFER: En kvinne i Mexico ble den første personen fast bosatt i USA som ble offer for svineinfluensaen. Her krangler to hotellgjester med myndighetspersonell utenfor Metro Park Hotel i Hongkong. Der er beredskapen høy etter at en 25  år gammel mann testet positivt. Foto: AFP PHOTO/MIKE CLARKE/SCANPIX
FØRSTE OFFER: En kvinne i Mexico ble den første personen fast bosatt i USA som ble offer for svineinfluensaen. Her krangler to hotellgjester med myndighetspersonell utenfor Metro Park Hotel i Hongkong. Der er beredskapen høy etter at en 25 år gammel mann testet positivt. Foto: AFP PHOTO/MIKE CLARKE/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En kvinne i den amerikanske delstaten Texas er død av svineinfluensa. Hun ble den første personen fast bosatt i USA som ble offer for det fryktede H1N1-viruset.

Tidligere var en mexicansk gutt som var på besøk i nabolandet det eneste dødsofferet for sykdommen i USA. Men tirsdag ble det bekreftet at en H1N1-smittet kvinne i Texas døde av svineinfluensa tidligere denne måneden.

Kvinnen var bosatt i Cameron County, som ligger lengst sør i Texas og grenser mot Mexico. Mexico står for mer enn halvparten av de nesten 1.600 tilfellene av svineinfluensa som er bekreftet i 20 land verden over.


(©NTB)