Amerikansk kvinne dømt for terrorisme i Peru

Den amerikanske kvinnen Lori Berenson ble onsdag dømt til 20 års fengsel for å ha samarbeidet med opprørsgruppa Tupac Amaru i Peru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 31 år gamle Berenson, som hevder hun er uskyldig og er motstander av terrorisme, anket straks dommen til høyesterett.

Hun har allerede sittet over fem år i fengsler i Andesfjellene under harde forhold etter at hun ble arrestert i 1995 og dømt til livsvarig fengsel av en militærdomstol for å ha vært en ledende figur i Tupac Amaru. Dommen fra militærdomstolen ble opphevet i fjor og saken tatt opp igjen i en sivil domstol.

Foreldrene til Berenson, Rhoda og Mark Berenson, reagerte med dyp skuffelse på den nye dommen, og sa at det ikke fins rettferdighet i Peru.

I dommen heter det at Berenson samarbeidet med Tupac Amaru, men at det ikke fins bevis for at hun var medlem. Hun var tiltalt for å ha vært med på en plan om å angripe kongressen i Lima.

Berenson kom til Peru i 1994, angivelig for å studere antropologi og arbeide som journalist, og leide et hus som siden viste seg å være en dekkbolig for Tupac Amaru. Hun hevder hun ikke visste at geriljamedlemmene hun møtte, faktisk tilhørte opprørsbevegelsen.

I sitt forsvar beklaget hun at hun hadde opptrådt aggressivt og utfordrende da hun først ble arrestert, men sa ellers at det ikke kan være noen forbrytelse å sympatisere med verdens fattige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer