Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk mann er sikta for å ha drept løven Cecil (13)

Nå frykter myndighetene i Zimbabwe at flere løver vil dø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag ble det kjent at en løve ved navn Cecil (13) har blitt drept i Zimbabwe.

Løven var en del av et forskningsprosjekt ved Oxford University, og hadde på seg en GPS. Den var også en turistattraksjon i området.

Dyret skal ha blitt lokket ut av nasjonalparken ved hjelp av mat, for så å bli skutt med armbrøst. Da dyret ikke ble drept av skuddet, skal de ha jaget på løven i mer enn 40 timer før de til slutt klarte å skyte og drepe den med en pistol.

Det sier sjef for Zimbabwe Conservation Task Force, Johnny Rodrigues, til CNN.

Tre menn er sikta Flere medier rapporterer at løven skal ha blitt flådd, og at hodet skal ha blitt kuttet av som et trofé.

- Det mest triste med dette er at nå som Cecile er død, så vil den neste løven i hierariket, Jericho, mest sannsynlig drepe Cecils barn slik at han kan sette inn sin egen blodlinje i hunnene. Det er standard prosedyre for løver, sier Rodrigues til nettsida.

Tirsdag opplyste myndighetene i Zimbabwe at de har arrestert to menn fra landet, og at de leter etter amerikanske Walter James Palmer, som også er sikta for å ha drept løva.

Rodrigues opplyser om at Palmer, som til vanlig driver sin egen tannlegepraksis, skal ha betalt 50 000 amerikanske dollar, over 400 000 norske kroner, for å skyte løven.

De to lokale mennene må ifølge en melding fra Zimbabwe Parks and Wildlife Management Authority møte i retten i dag.

- Jeg angrer veldig Amerikaneren som er sikta for å ha skutt løven uten løyve mener derimot at han hyret inn profesjonelle guider som hentet inn tillatelser til jakten.

- Så vidt jeg vet, så var alt med denne turen lovlig og riktig håndtert. Jeg hadde ingen idé at denne løven er en kjent, lokal favoritt, og at den var en del av et forskningsprosjekt. Jeg stolte på ekspertisen fra de lokale, profesjonelle guidene, sa han i en melding tirsdag, ifølge CNN.

Han hevder også at verken myndigheter fra USA eller Zimbabwe har kontaktet ham, men at han vil bistå dem hvis de tar kontakt.

- Igjen, så angrer jeg veldig på at denne aktiviteten som jeg elsker og utfører lovlig resulterte i at denne løven ble drept, fortsetter amerikaneren i meldinga.

LØVE-FAVORITT: Den 13 år gamle løven Cecil har ifølge myndighetene i Zimbabwe blitt skutt og drept. To lokale menn og en amerikansk tannlege er sikta for å ha skutt løven uten tillatelse. Cecil var en del av et forskningsprosjekt i regi av Oxford University. Foto: AP/NTB Scanpix
LØVE-FAVORITT: Den 13 år gamle løven Cecil har ifølge myndighetene i Zimbabwe blitt skutt og drept. To lokale menn og en amerikansk tannlege er sikta for å ha skutt løven uten tillatelse. Cecil var en del av et forskningsprosjekt i regi av Oxford University. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!