<strong>KRASJET:</strong> Den amerikanske jageren USS John S. McCain krasjet med et handelsskip øst for Singapore. Foto: REUTERS/File Photo
KRASJET: Den amerikanske jageren USS John S. McCain krasjet med et handelsskip øst for Singapore. Foto: REUTERS/File Photo Vis mer

Amerikansk marinefartøy krasjet med handelsskip utenfor Singapore - minst ti savnet

Et amerikansk skip har krasjet med et handelsskip øst for Singapore, opplyser den amerikanske marinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sammenstøtet mellom jageren USS John S. McCain og tankskipet Alnic MC skjedde mandag morgen. Den amerikanske marinen bekrefter at ti personer er savnet og fem skadd.

Fire av de skadde ble fløyet med helikopter til sykehus i Singapore. Ingen av dem skal være livstruende skadd, ifølge marinen. Den femte skadde hadde ikke behov for ytterligere medisinsk behandling.

Et større søk og redningsaksjon er satt i gang, og marinen har opprettet krisesentre for pårørende.

Kollisjonen skjedde klokka 6.24 lokal tid da marineskipet var hadde kurs mot et rutinebesøk i havna i Singapore.

Den amerikanske jageren skal også ha fått materielle skader på babord side, men går nå for egen maskin til havn. En kilde i marinen forteller til CNN at skipet tar inn vann flere steder og har begrenset framdrift.

Rundt klokka 09.15 mandag morgen melder den amerikanske marinen at skipet har ankommet mariebasen i Singapore.

- Den har store skader på skroget, sier marinen i en uttalelse.

Ifølge marinen er det lekket vann inn i kommunikasjonsrom, maskinrommer og lugarer.

Etterforskning

Taubåter fra Singapore, skip fra marinen i Singapore og helikoptre og fartøyer fra Kystvakt deltar nå i søket og redningsaksjonen

- Hendelsen vil bli etterforsket, skriver marinen i en pressemelding.

USS John S. McCain er oppkalt etter faren og bestefaren til den profilerte republikanske senatoren John McCain. Begge var admiraler i den amerikanske marinen.

- Cindy og jeg ber for de amerikanske besetningsmedlemmene ombord på USS John S. Mccain i kveld. Setter pris på arbeidet til redningsmannskapene, skriver McCain på Twitter.

- Det er for ille, sa president Donald Trump da han ble spurt om kollisjonen av journalister utenfor Det hvite hus, ifølge New York Times.

<strong>PÅ BESØK:</strong> Den amerikanske senatoren John McCain besøkte i juni den amerikanske jageren USS John S. McCain i Vietnam. Foto: AFP PHOTO / US EMBASSY IN HANOI / Handout /
PÅ BESØK: Den amerikanske senatoren John McCain besøkte i juni den amerikanske jageren USS John S. McCain i Vietnam. Foto: AFP PHOTO / US EMBASSY IN HANOI / Handout / Vis mer

- Tanker og bønner

- Våre tanker og bønner går til våre seilere ombord på USS John S. McCain hvor søk og redningsarbeid pågår, skriver Trump seinere på Twitter.

På nettsiden MarineTraffic.com står det at Alnic frakter olje eller kjemikalier og er registrert i Liberia.

Ulykken er den andre skipskollisjonen på kort tid der den amerikanske marinen er innblandet. To av sjefene på USS Fitzgerald – en jager eller destroyer i samme klasse som USS John S. McCain – måtte gå av som følge av en kollisjon i juni, der sju amerikanske marinegaster mistet livet.

Oljetankeren er på 30 000 tonn og seiler under liberisk flagg, ifølge MarineTraffic.com. Det blir brukt til å frakte olje og kjemikalier, men det er ikke kommet meldinger om oljesøl. Tankskipet fikk enkelte skader, men ingen om bord skal ha blitt skadd.

Dagbladet kommer med mer

(NTB/Dagbladet)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer