LOCKDOWN: Den amerikanske militærbasen RAF Mildenhall i England ble stengt mandag, etter det som beskrives som en sikkerhetshendelse. Foto: Chris Radburn/PA File, via AP
LOCKDOWN: Den amerikanske militærbasen RAF Mildenhall i England ble stengt mandag, etter det som beskrives som en sikkerhetshendelse. Foto: Chris Radburn/PA File, via APVis mer

Amerikansk militærbase i lockdown

Forsøkte å tvinge seg inn på basen.

(Dagbladet): En amerikansk militærbase i England ble stengt etter en sikkerhetshendelse, skriver SkyNews.

Politiet har arrestert en mann.

Militærbasen RAF Mildenhall, som ligger i Suffolk i England, ble stengt rett etter at hendelsen skjedde, men åpnet igjen kort tid etter.

- Vi er klare over hendelsen ved inngangen til RAF Mildenhall. Suffolk-politiet har forrang, alle spørsmål bør henvises til dem, sier en talsperson for forsvarsdepartementet.

Hendelsen på flybasen involverte et individ i et kjøretøy som forsøkte å tvinge seg gjennom et sjekkpunkt, skriver BBC.

Skudd skal ha blitt avfyrt av amerikansk personell.

Det skal ha oppstått en krangel mellom bilføreren og ansatte ved porten inn til basen. Det er ikke kjent hva krangelen handlet om, hva bilføreren ville eller hvem han er, skriver NTB.

I fjor ble en britiskfødt mann som var tilhenger av IS, dømt til fengsel på livstid for å ha planlagt terrorangrep mot fem amerikanske militærbaser i Storbritannia, deriblant RAF Mildenhall.