Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk militære måtte beklage etter «skammelig» bombe-tweet

- Hva slags tullinger er det som styrer dette landet?

MÅTTE BEKLAGE: Det amerikanske militæret måtte ut og beklage etter en melding på Twitter. Avbildet var et bombefly av typen B-2 Spirit. Foto: REUTERS/USAF/John Lasky
MÅTTE BEKLAGE: Det amerikanske militæret måtte ut og beklage etter en melding på Twitter. Avbildet var et bombefly av typen B-2 Spirit. Foto: REUTERS/USAF/John Lasky Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var på ettermiddagen nyttårsaften at det amerikanske militæret, det strategiske avsnittet, tvitret at «Times Square følger tradisjonen og slipper den store kula ved nyttår. Hvis det trengs, er vi klare for å slippe noe mye, mye større». Avbildet var også et bombefly av typen B-2 Spirit.

Ifølge BBC skapte tweeten store reaksjoner på sosiale medier. Også medier som CNN har omtalt saken.

Tidligere sjef for det amerikanske kontoret for offentlig etikk, Walter M. Shaub, var blant dem som stusset:

- Hva slags tullinger er det som styrer dette landet?

For ordens skyld: Hver nyttårsaften fylles Times Square i New York med folk som ønsker det nye året velkommen. Denne ballen, som er lokalisert på toppen av en bygning, slippes ikke i bakken, men senkes omtrent 50 meter i løpet av 60 sekunder - passende nok fra klokka 23.59 til klokka 00.00.

SLETTET: Denne tweeten fra det amerikanske militæret. Skjermdump
SLETTET: Denne tweeten fra det amerikanske militæret. Skjermdump Vis mer

Twitter-posten ble seinere slettet, og militæret fulgte opp med å beklage:

- Vår forrige nyttårstweet var usmakelig og gjenspeiler ikke verdiene vi står for. Vi beklager. Vi er dedikerte når det gjelder sikkerheten i USA og for våre allierte.

Joe Cirincione, som er president i stiftelsen Ploughshares, som har fokus på atomvåpen og konfliktløsning, var også blant dem som reagerte:

- Først trodde jeg ikke dette var ekte. Men det er det. Det er som en reklame som også går som en syk spøk. «Skammelig», tvitrer han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!