OMSTRIDT BASE:  Amerikanske soldater i mellomlanding på Manas-basen i Kirgisistan i mars i år, på vei hjem til USA fra krigstjeneste i Afghanistan. I dag skal et amerikansk fly ha styrtet om lag 160 kilometer vest for basen, ifølge myndighetene i Kirgisistan. FOTO: VYACHESLAV OSELEDKO, AFP/NTB SCANPIX.
OMSTRIDT BASE: Amerikanske soldater i mellomlanding på Manas-basen i Kirgisistan i mars i år, på vei hjem til USA fra krigstjeneste i Afghanistan. I dag skal et amerikansk fly ha styrtet om lag 160 kilometer vest for basen, ifølge myndighetene i Kirgisistan. FOTO: VYACHESLAV OSELEDKO, AFP/NTB SCANPIX.Vis mer

Amerikansk militærfly har styrtet i Kirgisistan

Ifølge myndighetene i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetsbyrået AP melder at departementet for kriser og ulykker i Kirgisistan opplyser at et amerikansk militærfly har styrtet i landet.

Det ligger en amerikansk militærbase i Kirgistan som brukes som mellombase for personell inn og ut fra Afghanistan og for C-135-lastefly, som fyller drivstoff på andre fly i lufta.

Flyet skal ha styrtet om lag 160 kilometer utenfor basen i et ubebodd område utenfor landsbyen Chaldovar.

Knakk i tre I følge kirgisiske myndigheter knakk flyet i tre deler da det styrtet. Det er ikke meldt om noen har omkommet i flytyrten.

Manas-basen ligger ved den internasjonale flyplassen med samme navn, om lag 30 kilometer utenfor hovedstaden Bishkek.

Den amerikanske basen har ikke gitt noe informasjon i saken ennå.

Omstridt base Amerikanske og kirgisiske myndigheter har hatt konflikter om basen, som er strategisk viktig for USA for mellomlandinger mellom USA og Afghanistan.

Den siste basestriden mellom de to landene endte med at USA skal betale 60 millioner dollar i året i leie for basen ut 2014 - da de amerikanske styrkene etter planen skal være ute av Afghanistan.