Amerikansk milliardær prøver å få FN til å legalisere cannabis

Norske organisasjoner ber Erna stoppe ham.

Oslo, 20140626. På Statsministerens Kontor. Erna Solberg intervju i forkant av Afrikatuten!
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Oslo, 20140626. På Statsministerens Kontor. Erna Solberg intervju i forkant av Afrikatuten! Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En velorganisert lobby finansiert av en amerikansk milliardær vil ha FN til å legalisere cannabis. Nå ber norske organisasjoner regjeringen om å stille seg i spissen for et klart nei.

Den mektige lobbyen jobber mot at FN-møtet om narkotika i 2016 skal si ja til legalisering av cannabis. Mina Gerhardsen i Actis - rusfeltets samarbeidsorgan - ber Erna Solberg om å jobbe imot dette, skriver Dagsavisen.

- Justisminister Anders Anundsen (Frp) har vært tydelig på at det er uaktuelt å legalisere her i Norge. Nå håper jeg at han kan være tydelig på å fronte Norges politikk internasjonalt, sier Gerhardsen.

Hun mener at det er sterke kommersielle krefter som begynner å se på marihuana som et produkt ettersom tobakksindustrien sliter.

- Andre igjen ser på muligheten for å bruke cannabis i alt fra is og brus til sjokoladepålegg, sier hun.

Gerhardsen utfordrer derfor utenriksminister Børge Brende (H), helseminister Bent Høie (H) og statsminister Erna Solberg (H) om å være klare anti-hasjambassadører fram mot FN-møtet i 2016 og viser til at Norge har langt færre ungdommer som prøver cannabis enn det som er gjennomsnittet i Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.