Oslo, 20140626. På Statsministerens Kontor. Erna Solberg intervju i forkant av Afrikatuten!
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Oslo, 20140626. På Statsministerens Kontor. Erna Solberg intervju i forkant av Afrikatuten! Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Amerikansk milliardær prøver å få FN til å legalisere cannabis

Norske organisasjoner ber Erna stoppe ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En velorganisert lobby finansiert av en amerikansk milliardær vil ha FN til å legalisere cannabis. Nå ber norske organisasjoner regjeringen om å stille seg i spissen for et klart nei.

Den mektige lobbyen jobber mot at FN-møtet om narkotika i 2016 skal si ja til legalisering av cannabis. Mina Gerhardsen i Actis - rusfeltets samarbeidsorgan - ber Erna Solberg om å jobbe imot dette, skriver Dagsavisen.

- Justisminister Anders Anundsen (Frp) har vært tydelig på at det er uaktuelt å legalisere her i Norge. Nå håper jeg at han kan være tydelig på å fronte Norges politikk internasjonalt, sier Gerhardsen.

Hun mener at det er sterke kommersielle krefter som begynner å se på marihuana som et produkt ettersom tobakksindustrien sliter.

- Andre igjen ser på muligheten for å bruke cannabis i alt fra is og brus til sjokoladepålegg, sier hun.

Gerhardsen utfordrer derfor utenriksminister Børge Brende (H), helseminister Bent Høie (H) og statsminister Erna Solberg (H) om å være klare anti-hasjambassadører fram mot FN-møtet i 2016 og viser til at Norge har langt færre ungdommer som prøver cannabis enn det som er gjennomsnittet i Europa.

- Det bør vise oss at den norske modellen med forbud og sterkt fokus på forebygging har fungert, sier hun.

(NTB)

VIL LEGALISERE: Den amerikansk miliardæren George Soros. Foto:  Jacques Hvistendahl/Dagbladet
VIL LEGALISERE: Den amerikansk miliardæren George Soros. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer