«DEN AMERIKANSKE NINJAEN:» Amerikanske Gary Brooks Faulkner jaktet Osama bin Laden med sverd i den Pakistanske fjellheimen. Faulkner ble pågrepet. Foto:  REUTERS/Larimer County Sheriff's Office
«DEN AMERIKANSKE NINJAEN:» Amerikanske Gary Brooks Faulkner jaktet Osama bin Laden med sverd i den Pakistanske fjellheimen. Faulkner ble pågrepet. Foto: REUTERS/Larimer County Sheriff's OfficeVis mer

Amerikansk «ninja» i avhør i Pakistan

Jaktet Osama bin Laden med sverd i fjellheimen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En amerikansk bygningsarbeider som angivelig har jaktet på Osama bin Laden i fjellheimen nord i Pakistan, er blitt avhørt og undersøkt av lege.

Utstyrt med sverd, dolk, pistol og nattbriller ble Gary Brooks Faulkner pågrepet i provinsen Nuristan nær grensen mot Afghanistan tidligere denne uken. Han forklarte da at 11. septemberangrepene i 2001 hadde gått svært hardt innpå ham og at han lette etter Osama bin Laden.

Onsdag skal amerikaneren ha blitt undersøkt av lege i den pakistanske byen Peshawar.

- Legen fortalte oss at han har noen psykiske problemer, men at han ikke er en galning, sier en pakistansk etterretningskilde i byen.

Medier i USA har gitt Faulkner tilnavnet «den amerikanske ninjaen». Mannens bror har bekreftet at han var på jakt etter lederen av al-Qaida, men formålet skal ikke ha vært å innkassere dusøren på 25 millioner dollar som er utlovet for bin Laden.

I stedet skal Faulkner ha vært motivert av sin kristne tro og en sterk patriotisme.

Gary Brooks Faulkner er i 50-årene og hevdes å lide av en nyresykdom og høyt blodtrykk. Broren Scott forteller at Faulkner er overbevist om at han har Gud på sin side, men at han ikke er i Pakistan for å drive hellig krig. (©NTB)