Amerikansk pastor vil plassere alle homofile i konsentrasjonsleirer

- Mur dem innenfor elektriske gjerder. Gi dem mat og vent til de dør ut, sier den kontroversielle pastoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pastor Charles L. Worley i Providence Road Baptist Church i Maiden i den amerikanske delstaten Nord-Carolina sjokkerte i talen han holdt søndag 13. mai.

Talen ble holdt fire dager etter at president Barack Obama gikk inn for homoekteskap og like etter at velgerne i Nord-Carolina hadde stemt fram en lov som fastslo at ekteskap er mellom mann og kvinne, noe som effektivt forbyr ekteskap mellom homofile.

Worley tok opp det aktuelle temaet i talen sin, men selv hans egen kirke mente det var for sterk kost. Etter først å ha lagt ut talen på sin nettside, ble den seinere trukket. Bloggen «On Knees for Jesus», med det sarkastiske mottoet «A blog dedicated to showing how Christians are making the world a better place», sikret seg imidlertid filmen før kirka rakk å fjerne den.

Videoen ligger øverst i denne saken.

Konsentrasjonsleirer for homofile Worley starter talen med å fortelle menigheten sin at Bibelen er imot homofili, Gud er imot homofili - og han er det samme, før han forteller at han har funnet en løsning på problemet med at det finnes homofile mennesker.

- Jeg har funnet en vei ut av dette problemet. En måte å bli kvitt alle lesber, skeive og homofile. Bygg et langt, stor gjerde - hundre «mile» langt. Plasser alle lesber der inne. Fly over og slipp ned mat. Gjør det samme med alle homser.

- Og gjør det gjerdet elektrisk, så de ikke kan komme ut, sier Worley i talen, før han fortsetter.

- Vet du hva? I løpet av noen få år vil de dø ut, de kan ikke formere seg.

Worley kommer forøvrig ikke inn på i talen at heller ikke en isolert gruppe heterofile kvinner kan formere seg, og følgelig vil «dø ut».

Får salen med seg Worley lar imidlertid ikke slike detaljer stoppe seg, i stedet langer han ut mot Obama.

- Noen spurte meg hvem jeg kom til å stemme på (i høstens presidentvalg, journ.anm.). Jeg kommer ikke til å stemme på en babymorder og homoelsker! roper Worley ut, til flere «amen» fra salen.

Videre lot Worley fantasien løpe litt løpsk mens han tenkte på hvordan det ville være for ham å leve som homoseksuell.

- Gud ha nåde med meg, det gjør meg så kvalm at jeg vil spy når jeg tenker på det ... Jeg vet ikke en gang om jeg bør si det fra denne talestolen, men kan du forestille deg hvordan det er å kysse en mann? Min Gud - jeg elsker dere, mine venner, men ikke så mye, avsluttet Worley.

- Vondt i hjerte Talen har skapt sterke reaksjoner og det er førstkommende søndag planlagt en demonstrasjon utenfor kirka i Maiden for å gi ideene til Worley motstand.

- Tankene til pastor Worley er sjokkerende og skremmende. Det finnes ingen unnskyldning for å oppfordre til vold og massemord mot en minoritet, sier Matt Corner i Charlotte Rainbow Action Network for Equality.

Corner sier at tankene hans går til unge homofile i Worleys menighet.

- Jeg får vondt i hjertet mitt når jeg tenker på de unge lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle ungdommene i menigheten som blir tvunget til å høre på hatbudskapet og voldsforherligelsen til pastoren.

- Denne pastoren foreslår å sende lesbiske og homofile i naziliknende konsentrasjonsleire. Historien har lært oss at det kan være en tynn linje mellom religiøst-inspirert hatretorikk og faktisk voldsutøvelse, sier Corner.

- Brekk håndleddet på sønnen din I en fersk tale fra en annen baptistmenighet i Nord-Carolina forstår man kanskje bedre hva slags klima det er blant de troende i den amerikanske delstaten. I en rystende video oppdrar pastor Sean Harris foreldrene i menigheten sin til å banke barna sine hvis de får mistanke om at de er homofile.

- Fedre, hvis du ser at sønnen din får en knekk i håndleddet: Gå umiddelbart over til ham og knekk det håndleddet! Mann deg selv opp, slå ham hardt, okey? spør pastor Harris til jubel fra menigheten, før han fortsetter å rådgi hvordan foreldre skal oppføre seg overfor barna sine.

- Du skal ikke oppføre deg slik! Du ble skapt av Gud til å være en mann, og du skal være en mann.

Du kan høre pastor Sean Harris tale i videoen rett under.