Amerikansk «pick up artist» som «kveler» kvinner for å sjekke dem opp, er kastet ut av Australia

Var i Norge i oktober.

VAR ANGIVELIG I OSLO: Julien Blanc la i oktober ut dette bildet på Twitter, og skrev at han var på et utested i Oslo.
VAR ANGIVELIG I OSLO: Julien Blanc la i oktober ut dette bildet på Twitter, og skrev at han var på et utested i Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikaneren Julien Blanc, en såkalt pick up artist (PUA), som tjener penger på å lære menn hvordan de skal sjekke opp damer, er kastet ut av Australia, melder blant annet The Guardian.

Blanc har vært på en turné i Australia, men australske myndigheter har nå opphevet visumet hans, etter Twitter-kampanjen #takedownjulienblanc og fysiske demonstrasjoner mot at Blanc angivelig promoterer metoder som er farlige og fornærmende overfor kvinner. Blanc og en assistent hadde planlagt å være i landet ut november.

Ifølge Blancs egen Twitter-profil var han i Norge i oktober i. Han inviterte da til et «seminar» i Oslo, men besøket var mindre promotert enn Australia-turnéen.

«Kvelningsåpningen» Blanc har selv lagt ut bilder og videoer av at han tar rundt halsen på ukjente kvinner, før han «hysjer» på dem. Han har lagt dem ut med emneknaggen #chokinggirlsaroundtheworld, og mener det er en god metode for «å fange kvinners oppmerksomhet». Ifølge Daily Mail kaller han selv «teknikken» for «kvelningsåpningen».

Buzzfeed har publisert en video av at Blanc forteller deltakerne på et seminar at han som hvit mann i Japan kunne gjøre som han ville, og ta tak i hodet til jenter han traff og presse dem mot skrittet sitt. I samme artikkel viser de til en twittermelding, som nå ser ut til å være slettet, hvor han anbefaler regelrett plaging av kvinner «for å få dem til å bli».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer