Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk «pick up artist» som «kveler» kvinner for å sjekke dem opp, er kastet ut av Australia

Var i Norge i oktober.

VAR ANGIVELIG I OSLO: Julien Blanc la i oktober ut dette bildet på Twitter, og skrev at han var på et utested i Oslo.
VAR ANGIVELIG I OSLO: Julien Blanc la i oktober ut dette bildet på Twitter, og skrev at han var på et utested i Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikaneren Julien Blanc, en såkalt pick up artist (PUA), som tjener penger på å lære menn hvordan de skal sjekke opp damer, er kastet ut av Australia, melder blant annet The Guardian.

Blanc har vært på en turné i Australia, men australske myndigheter har nå opphevet visumet hans, etter Twitter-kampanjen #takedownjulienblanc og fysiske demonstrasjoner mot at Blanc angivelig promoterer metoder som er farlige og fornærmende overfor kvinner. Blanc og en assistent hadde planlagt å være i landet ut november.

Ifølge Blancs egen Twitter-profil var han i Norge i oktober i. Han inviterte da til et «seminar» i Oslo, men besøket var mindre promotert enn Australia-turnéen.

«Kvelningsåpningen» Blanc har selv lagt ut bilder og videoer av at han tar rundt halsen på ukjente kvinner, før han «hysjer» på dem. Han har lagt dem ut med emneknaggen #chokinggirlsaroundtheworld, og mener det er en god metode for «å fange kvinners oppmerksomhet». Ifølge Daily Mail kaller han selv «teknikken» for «kvelningsåpningen».

Buzzfeed har publisert en video av at Blanc forteller deltakerne på et seminar at han som hvit mann i Japan kunne gjøre som han ville, og ta tak i hodet til jenter han traff og presse dem mot skrittet sitt. I samme artikkel viser de til en twittermelding, som nå ser ut til å være slettet, hvor han anbefaler regelrett plaging av kvinner «for å få dem til å bli».

Ikke ønsket Imigrasjonsminister Scott Morrison involverte seg personlig i saken for å oppheve Blancs visum.

- Vi ble gjort oppmerksomme på virksomheten hans, og undersøkte hva det var. Han promoterer overgrep mot kvinner. Det er verdier vi ikke ønsker i Australia, sier Morrison til Sky News.

Blanc og assistenten forsøkte å holde et seminar på en båt i Melbourne torsdag, men politiet avbrøt seansen etter at en båt med demonstranter fulgte etter dem, melder The Sydney Morning Herald.

En del av bakteppet for de autralske protestene er at til sammen 29 kvinner og 8 barn er drept av voldelige menn i den australske delstaten Victoria, skriver The Guardian.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media