Amerikansk pilot fikk ordre om å skyte ned UFO

Ble truet til å holde kjeft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Dette må du aldri snakke om til noen, var beskjeden den amerikanske piloten Milton Torres fikk etter et mystisk møte med en UFO over England under den kalde krigen i 1957.

Piloten var dagen før sekunder fra å avfyre 24 raketter mot objektet som beveget seg tilsynelatende uten noen bestemt kurs.

Om episoden kom offentligheten for øre, kunne det true rikets sikkerhet, ble piloten fortalt.

Mandag 20. oktober ble hemmelige dokumenter frigitt sammen med dusinvis av andre beskrivelser av uforklarlige møter med uidentifiserte flygende objekter.

Dokumentene har vært holdt skjult i mer enn 30 år.

Piloten Torres beskriver hvordan det hastet med å få flyet i luften under rolige værforhold fra Royal Air Force base, lokalisert i Manston, Kent.

- Jeg skulle virkelig ønske de kunne fortelle meg hva det egentlig var. Jeg fikk beskjed om å åpne ild mot objektet, men jeg har fremdeles ikke anelse om hva det var, forteller Torres i et lydopptak.

Ufoen hang til tider helt stille i luften, før den forsvant i en beregnet hastighet på rundt 12.000 kilometer i timen. Det var i siste liten. Objektet forsvant fra radaren og jakten ble avblåst.

Amerikansk pilot fikk ordre om å skyte ned UFO

Dagen etter ble piloten debriefet og fikk beskjed om å holde tett om episoden.

Det frigitte dokumentet inneholder ingen offisiell forklaring på hendelsen som skjedde på en tid der spenningen mellom vesten og det tidligere Sovjetunionen var på stor. Militære fly var konstant i alarmberedskap i frykt for et angrep fra Sovjetunionen.

UFO-eksperten David Clarke har uttalt til nyhetsbyrået Reuters at episoden kunne være en del av et hemmelig amerikansk eksperiment, men han pekte også på et annet dokument fra 1991. Det beskriver radarbilder av en UFO observert av en Alitalia-pilot på vei til Heathrow flyplass.

- Piloten skal umiddelbart ha ropt ut: Se opp, se opp, til sin co-pilot. Begge så det, kontaktet flygelederkontrollen samtidig som de så fenomenet på radarskjermen, forteller Clarke til Reuters.

Alle dokumentene som er frigitt på det engelske nasjonalarkivet samt tidligere frigitte Ufo-dokumenter finner du her.

HEMMELIGSTEMPLET:</B> Arkivet som ble offentliggjort mandag inneholder dusinvis av UFO-beskrivelser.
ØYENVITNER: Dokumentene har vært holdt hemmelig i over 30 år.
JAGET PÅ VINGENE: Piloten hastet flyet i luften og fikk beskjed om avfyre sine raketter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer