Amerikansk politi pågrep seksåring

Den lille gutten skal ha slått og sparket rektoren på skolen, og kommet med drapstrusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Politiet i den lille byen Shelbyville i USA, pågrep en seksåring som hadde slått seg vrang på skolen. Nå er han siktet for overfall og trusler mot rektor.

Den lille gutten skal ha sparket rektoren ved Hendricks Elementary School i Shelbyville i Indiana. Han skal også ha truet med å drepe både henne og en annen ansatt, melder NTB.

Etter flere voldelige utbrudd og utvisninger, følte skoleledelsen at en arrestasjon var det eneste riktige, og at dette vil hjelpe gutten, melder msnbc.com.

- Jeg kom til det punktet hvor vi vi ikke bare var bekymret for de ansatte, men også de andre elevene på skolen, forklarer rektoren Patrick Lumbley.

Lumbley sier det var vanskelig å ta avgjørelsen å innblande politiet, og at dette er det yngste barnet han har måttet få arrestert.

Gutten ble ikke satt i håndjern, men ble ført bort skrikende fra skolen.

- Jeg skjønner at siden guttens kun er seks år, så var det nok ikke en stor fare for de ansatte. Men som du skjønner kunne andre elever bli skadet, sier Lumbley.

Reagerer - Jeg forstår at det å sparke rektoren eller andre ikke er bra, men jeg ville fått inn foreldrene og en rådgiver for å finne en løsning. At politiet bilr innblandet er bare latterlig, og jeg tror ikke det vil hjelpe barnet, sier en forelder på skolen.

Skoleledelsen sier at foreldrene til gutten og atferdpsykologer har prøvd å hjelpe han hele året.

Tidligere i måneden ble en seks år gammel jente pågrepet av politiet ved en skole i Milledgeville i Georgia.

Den lille jenta hadde gått løs på en lærer og gjort skade på inventaret. Hun ble ført skrikende ut i politibilen, iført håndjern.

Det ble ikke utferdiget noen siktelse mot henne.