Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk politiker knivstukket hjemme

Delstatssenator i kritisk tilstand. Sønnen drept.

KNIVSTUKKET: Delstatssenator Creigh Deeds (t.h.) ble i dag knivstukket i sitt hjem. På bildet får han støtte av president Barack Obama under sitt forsøk på å bli guvernør i Virginia i 2009. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP
KNIVSTUKKET: Delstatssenator Creigh Deeds (t.h.) ble i dag knivstukket i sitt hjem. På bildet får han støtte av president Barack Obama under sitt forsøk på å bli guvernør i Virginia i 2009. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Delstatssenator i Virginia, Creigh Deeds (55) er brakt til sykehus i kritisk tilstand etter at han ble funnet knivstukket i sitt eget hjem.

Han har fire barn, og den eldste sønnen døde i huset av skuddskader, melder avisa Richmond Times-Dispatch.

Hendelsesforløpet er foreløpig svært uklart, men politiet opplyser på en pressekonferanse klokka 18 norsk tid at de ikke leter etter en tredje gjerningsmann.

Deeds, som ble fløyet til sykehus, skal være i stand til å svare på spørsmål fra etterforskerne på sykehuset. Samtidig blir tilstanden hans fortsatt beskrevet som kritisk.

Politiet bekrefter også at ambulansepersonell ikke var i stand til å redde sønnens liv.

Deeds, som var demokratenes kandidat som guvernør i Virginia under valget i 2009, er sendt til sykehuset University of Virginia Medical Center.

Politiet opplyser i en kort pressemelding at de dro til Deeds hjem i Millsboro i forbindelse med «et angrep på en delstatspolitiker» klokka 7.25 lokal tid. Så langt er det ikke klart om volden skal være politisk motivert.

Den nyvalgte guvernøren i Virginia, Terry McAuliffe, sier i en pressemelding at han og kona ber for Deeds og hans familie.

- Dette er virkelig en trist dag for Virginia og de mange menneskene som kjenner Creigh som den dyktige folkevalgte og gode vennen han er, sier McAuliffe.

En rekke politikere uttrykker også sin støtte til Deeds via Twitter.

- Ber for Creigh Deeds og hans familie, skriver republikanernes majoritetsleder i Representantenes hus, Eric Cantor, som er fra samme delstat.

Dagbladet kommer med mer.