Politico: Jared Kushner mister sikkerhetsklarering på toppnivå

Amerikansk politikknettsted: President-svigersønn mister tilgang til topphemmelige dokumenter

- Gjelder også alle andre med midlertidig klarering på toppnivå.

- MISTER TOPP-KLARERING: President Donald Trumps svigersønn og rådgiver Jared Kushner mister i følge Politico og Reuters sin tilgang til topphemmelige etterretningsdokumenter. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Kevin Lamarque
- MISTER TOPP-KLARERING: President Donald Trumps svigersønn og rådgiver Jared Kushner mister i følge Politico og Reuters sin tilgang til topphemmelige etterretningsdokumenter. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nettstedet Politico melder i kveld at alle rådgivere i Det hvite hus som har midlertidig sikkerhetsklarering på det høyeste hemmelighetsnivået nå mister denne klareringen.

Den mest profilerte av disse er president Donald Trumps svigersønn Jared Kushner.

Samtidig melder nyhetsbyrået Reuters at Kushner har mistet tilgangen til presidentens daglige sikkerhetsbriefing fra etterretningstjenestene, «The Presidents Daily Brief», som ifølge Reuters krever en enda høyere sikkerhetsklarering enn Top Secret.

- Den riktige beslutningen

Politico skriver, med henvisning til tre personer som «kjenner situasjonen» at beskjeden om nedgradering fra «Top Secret» til «Secret» kom i et memo sendt ut på fredag.

Selv om presidenten har fullmakt til selv å gi Kushner en slik sikkerhetsklarering, har han overlatt avgjørelsen til sin stabssjef general Kelly.

- Jeg er ikke i tvil om at han vil ta den riktige beslutningen, sa han til reportere, ifølge Politico.

Det hvite hus har ikke besvart Politicos og Reuters anmodninger om kommentarer til saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer