Ekstremt dødelig «elefantdop» trolig funnet i Norge:

Amerikansk politisjef om dopet 15-åringen skal ha dødd av: - Det er sykt farlig

Politiet tror ikke det ekstremt giftige stoffet har nådd gatene i Oslo. 

ADVARER: To politibetjenter fra New Jersey i USA kom til å puste inn støv fra et fentanil-beslag. Et stoff som ligner på karfentanil, er svakere, men fremdeles regnes som 40-50 ganger sterke enn heroin. Opplevelsen beskrives som om kroppen bare slo seg av. Video: D... Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag opplyste Oslo-politiet i en pressemelding at de etterforsker en sak hvor en 15 år gammel gutt ble funnet død på gutterommet 8. mars i år. Dødsårsaken antas å skyldes forgiftning ved inntak av karfentanil.

I september i fjor gikk USAs Drug Enforcement Adninistration (DEA) ut med en advarsel til alle operative politimyndigheter om være ekstremt forsiktig i all omgang med de syntetiske opiatene fentanil og det mye sterkere karfentanil.

- Karfentanil dukker opp i flere og flere sammenhenger. Det er sykt farlig. Uforsiktig omgang med stoffet er dødelig, sier administrerende direktør i DEA, Chuck Rosenberg, i advarselen.

Advarselen kom én måned etter at minst 96 heroinbrukere tok overdose i løpet av en enkelt uke - i en enkelt kommune i Ohio. Myndighetene tror dødsfallene var et resultat av at langere hadde blandet inn karfentanil i heroin, ifølge magasinet Rolling Stone.

Stoffet er ekstremt potent, og selv ett enkelt korn av pulver er nok til å gi dødelig forgiftning. Ett gram karfentanilpulver tilsvarer 50 000 dødelige doser, opplyser Oslo Universitetssykehus i en pressemelding. Samtidig er det relativt lett å få tak i stoffet fra utlandet, dersom man går inn for det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer