Amerikansk radiovert truet rival med skyteduell

Mistet bæretillatelsen etter krangel om Martin Luther King-kritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brett Reese eier radiostasjonen KELS-FM i Greeley i den amerikanske delstaten Colorado. I det siste har Reese fire ganger daglig kringkastet en kommentar der den avdøde borgerrettsforkjemperen Martin Luther King omtales som en "degenerert svindler", "en gudeskikkelse av plastikk" og en "Amerika-hatende kommunist".  

Dette har ført til sterke reaksjoner fra flere hold. Organisasjonen Anti-Defamation League har bedt Reese om å stoppe kringkastingen av uttalelsene, som også har dukket opp skriftlig på en nettside som har tilknytning til høyreekstreme grupper, ifølge Fox News.

Den lokale sheriffen har inndratt Reeses bæretillatelse for skjult våpen etter at han truet en konkurrerende kommersiell radiostasjon med skyteduell dersom konkurrentens annonseavdeling ikke sluttet å ringe til foretak som støtter opp under Reeses ikke-kommersielle radiostasjon. Sheriffen ga også Reese forbud mot å besøke den konkurrerende radiostasjonen.

Våpenglade radioverter har vært i medias søkelys etter massakeren i Tucson. Dagbladet har tidligere skrevet om radioverten Charles Heller, som bærer våpen på jobb.

Ifølge Reese selv bar han våpen for beskyttelse etter at han skulle ha mottatt trusler i kjølvannet av å ha kringkastet Luther King-uttalelsene. Reese er også som medlem av skolestyret i Greeley-Evans, som ikke ser like blidt på å holde møter der medlemmene møter opp med våpen. Styret vil tirsdag stemme over et forbud mot våpen på skolens eiendom. Fra før av har skolestyret reagert på Reeses Luther King-uttalelser og kalt dem "provoserende og uheldig for vårt distrikt og samfunn". Reese har på sin side ingen planer om å beklage sine uttalelser.

- Sannhet er sannhet og fakta er fakta, sier Reese, som sier han heller vurderer å kutte i resten av det kringkastede innholdet for å sende Martin Luther King-kommentaren døgnet rundt.

Den 40 år gamle tidligere snekkeren insisterer på at han ikke er rasist. Han begrunner dette med at han tidligere skal ha hatt et forhold til en svart kvinne og ha hjulpet til med bygging av hus for Habitat for Humanity.

Ordfører Tom Norton i Greeley har uttalt at Reeses uttalelser ikke er representativt for byen, og trekker fram at de hvert år har parade på den nasjonale Martin Luther King-feiringen, som avholdes hver tredje mandag i januar hvert år i USA.