Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk rapport: - IS er svakere

Ifølge en amerikansk etterretningsrapport har ekstremistgruppen IS opptil 25.000 krigere, ned fra tidligere anslag på 31.000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten, som ble offentliggjort av Det hvite hus torsdag, viser til dødsfall i kamp samt desertering for å forklare nedgangen på rundt 20 prosent. Tjenestemenn sier dette viser fremskritt for USAs innsats mot ekstremistgruppen.

Den nye rapporten betyr at «de fortsatt utgjør en alvorlig trussel, men det potensielle antallet har gått ned», sier talsmann Josh Earnest i Det hvite hus.

- IS har lidd betydelige tap, sier Earnest. Han utdyper det med å si at bakkeinnsats fra grupper alliert med USA gir resultater. Også amerikanske luftangrep har hjulpet i kampen mot IS, legger han til.

I tillegg fører internasjonal innsats til at tilstrømmingen av utenlandske IS-krigere har begynt å avta.

- IS har større problemer enn tidligere med å fylle opp i rekkene, og vi har lenge vært klar over at det internasjonale samfunnet må jobbe sammen for å stoppe strømmen av fremmedkrigere til regionen, sier Earnest.

25.000 er den øvre grensen på det intervallet rapporten opererer med. Den nedre grensen er 19.000. I 2014 ble det anslått at IS hadde mellom 20.000 og 31.000 krigere.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media