Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk-russisk par søkklastet med sigaretter

Tatt med 60 000 sigaretter på Gardermoen.

TATT PÅ FERSKEN: En amerikaner og en russisk kvinne hadde med seg nær 60 000 sigaretter da de kom med fly fra St. Petersburg i Russland til Oslo lufthavn Gardermoen onsdag. På flyplassen ble de møtt av tollkontroll. - Koffertene inneholder bare noen saker, sa amerikaneren til tollerne. Tollkontrollen avdekket 30 600 sigaretter i koffertene. Foto: Tollvesenet / NTB scanpix
TATT PÅ FERSKEN: En amerikaner og en russisk kvinne hadde med seg nær 60 000 sigaretter da de kom med fly fra St. Petersburg i Russland til Oslo lufthavn Gardermoen onsdag. På flyplassen ble de møtt av tollkontroll. - Koffertene inneholder bare noen saker, sa amerikaneren til tollerne. Tollkontrollen avdekket 30 600 sigaretter i koffertene. Foto: Tollvesenet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk mann (42) og en russisk kvinne (22) hadde stappet nesten 60 000 sigaretter i fire kofferter som de prøvde å få med seg inn i landet via Gardermoen. Det gikk ikke.

De to kom med fly fra St. Petersburg i Russland onsdag kveld. På flyplassen ble de møtt av tollkontroll, skriver toll.no.

- Koffertene inneholder bare noen saker, sa amerikaneren til tollerne, men han måtte etter hvert innrømme at det nok var tobakksvarer som fylte dem til randen. 30 600 sigaretter, for å være temmelig nøyaktig.

Den 22 år gamle russiske kvinnen han reiste med hevdet at hun skulle besøke en venn i Norge, en person hun hadde truffet på Tenerife. Også hun hadde to voksne kofferter på slep. Her fant tollerne i alt 29 360 sigaretter.

Smuglerne ble overbrakt til politistasjonen på Gardermoen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!