Amerikansk senator saksøker Gud

Har fått nok av naturkatastrofer og annen elendighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske delstatssenatoren Ernie Chambers har fått nok av naturkatastrofer og annen elendighet og saksøker nå den han mener må ta skylden: Gud.

Republikanske Chambers, som har sittet i Nebraskas delstatsforsamling siden 1970, anklager Gud for å terrorisere jordas befolkning, og for å ha forårsaket omfattende ødeleggelse og død.

I søksmålet som Douglas County District Court nå må ta stilling til, anklager senatoren også Gud for å stå bak «fryktsomme flommer, forferdelige orkaner og skrekkinnjagende tornadoer».

Den 70 år gamle senatoren, som har en fortid som borgerrettighetsleder, regnes som en av Nebraskas fremste og mest frittalende svarte ledere.

Chambers regnes også som en av delstatsforsamlingens mest kontroversielle og fargerike representanter, og er selv utdannet jurist.

Tidligere har han provosert enkelte ved å stå over den obligatoriske morgenbønnen i delstatsforsamlingen, og ved å reise kritikk mot kristne når han har funnet det på sin plass.

At det kan virke noe drastisk å trekke Gud for retten, har senatoren ingen problemer med å innse.

- Det kan nok tenkes at folk finner dette noe lettsindig, men dersom de leser søksmålet, vil de se at jeg tar opp svært viktige spørsmål, mener Chambers.

Formålet med søksmålet er å vise at alle kan saksøke hvem som helst i USA, sier Chambers.

Håpet er at domstolen skal plassere skylden for elendigheten der den hører hjemme, og utstede et permanent rettslig pålegg mot Gud, sier han.

(NTB)