Amerikansk skuespiller tiltales for politidrap

Nå er Lillo Brancato Jr. mistenkt for å ha skutt på en politimann i Bronx.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå risikerer den 29 år gamle skuespilleren å bli tiltalt for drapet på en politimann sammen med Steven Armento (48).

De to mennene brøt seg inn i et hus i Pelham Bay ved Bronx i New York lørdag, da en politimann tok dem på fersken og skjøt. Innbruddstyvene skjøt tilbake, og politimannen døde. Mennene ligger på sykehus med alvorlige skader, melder nyhetsbyrået AP.


Hørte glassknusing

Den drepte politimannen, Daniel Enchautegui (28), lå hjemme og sov etter et sent jobbskift da han hørte glass knuse i nabohuset.

Han ringte nødtelefonen for å melde om et mulig innbrudd, tok med seg våpen og gikk bort til huset.

Der tok ham innbruddstyvene på fersken. Brancato og Armento skjøt politimannen i brystet, men han klarte å skyte de mistenkte flere ganger, skriver AP.

Alvorlig skadet

Tilstanden er kritisk for de to innbruddstyvene. De risikerer drapstiltale, men vil også bli tiltalt for innbrudd og våpenbesittelse, sier en talsmann for politiet til AP.

Brancato ble kjent med Armento for over et år siden da han datet datteren hans, forteller en kvinnelig nabo.

Armento har tre domfellelser og en historie med vold bak seg, skriver The New York Times.

Brancato ble arrestert i juni for besittelse av heroin, og ble fengslet igjen bare to dager før skytingen da en av Armentos døtre meldte i fra til politiet om at hun ble trakassert. 

Spilte gangster

Lillo Brancato Jr. spilte gangsteren Matt Bevilacqua i flere episoder av "Sopranos". Som 16-åring spilte han i filmen "A bronx Tale", regissert av Robert De Niro. Han har også spilt i mange andre filmer, deriblant "Enemy of the State" og "Crimson Tide", i følge AP.

Hendelsen er en tragedie for politiet i New York. Enchautegui var en av to politimenn som har blitt drept på mindre enn to uker. Dillon Stewart ble skutt i hjel 28. november under en biljakt.

RISIKERER TILTALE: Den amerikanske skuespilleren Lillo Brancato Jr. (29), kjent som gangster fra "Sopranos", risikerer å bli tiltalt for drapet på politimannen Daniel Enchautegui (28) sammen med Steven Armento (48).