Amerikansk soldat (23) skutt av politi i Sør-Korea etter dramatisk biljakt

Skal ha truet lokale med luftgevær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 23 år gammel amerikansk soldat, som tjenestegjør i Sør-Korea, ble lørdag skutt av lokalt politi i Seoul etter en biljakt.

Hendelsen skjedde i hovedstadens gater seint lørdag kveld.

Ifølge Daily Mail er den unge soldaten nå innlagt på sykehus, og tilstanden hans beskrives som stabil.

Skal ha truet med luftgevær Biljakten skal ha skjedd etter at to soldater ble rapportert å oppføre seg som truende med en luftrifle overfor lokalbefolkningen i turistområdet Itaewon, som også huser Seouls «red light district», ifølge nyhetsbyrået Yonhap, skriver Daily Mail.

Idet politiet nærmet seg soldatene for å snakke med dem, skal de to ha nektet å identifisere seg før de spant avgårde i en bil.

I bilen satt den 23 år gamle soldaten, i tillegg til en 26-årig amerikansk sersjant og hans kone.

Amerikanerne ble forfulgt av politiet gjennom byen, før jakten endte i en blindvei i den sørøstre delen av Seoul.

Truffet i skulderen På dette tidspunktet skal politiet ha fyrt av advarende skudd.

Et av skuddene skal ha truffet 23-åringen i skulderen.

Soldatene skal så ha forsøkt å kjøre videre fra politiet til tross for advarslene.

Taxisjåføren «Choi» var blant dem som forsøkte å stoppe bilen sammen med politiet.

- Jeg og en politimann klatret opp på bilen, som kjørte bakover uten å nøle. Jeg falt ned fra bilen og politimannen ble slept etter den.

Flyktet til militærbasen Soldatene greide å flykte fra politiet til en amerikansk militærbase i byens sentrum.

23-åringen ble truffet av skudd i skulderen og ble fraktet til et militærsykehus.

I løpet av den dramatiske biljakten skal en politimann og to sivile ha pådratt seg småskader, mens minst fire biler ble skadet.

Sørkoreanske myndigheter etterforsker nå hendelsen, og skal i samtaler med den skadde soldaten på sykehuset. Politiet har allerede snakket med de to andre amerikanerne som var involvert i hendelsen.

Ifølge Yonhap vil politiet jobbe for å straffeforfølge soldatene for trafikkforseelser og for å ha hindre politiet i deres arbeid.

- Samarbeider med politiet En talsmann for den amerikanske hæren Eight Army har uttalt at hendelsesdetaljer er uklare, men avviser at alkohol skal ha vært inne i bildet.

- Det amerikanske militæret samarbeider fullt ut med det koreanske politiet og amerikanske militære etterforskere, mens de fortsetter å hente inn fakta fra denne hendelsen, sier den amerikanske hæren i en uttalelse.

- Eight Armys forhold til det koreanske samfunnet er veldig viktig, og vi beklager denne uheldige hendelsen. Vi er takknemlige for støtten våre soldater og familier får av våre koreanske verter, mens vi fortsetter å håndheve de høyeste standarder av profesjonalitet blant våre medlemmer.

Brigadegeneral Chris Gentry skal ha møtt med det lokale politiet søndag, der han ba om unnskyldning for hendelsen, skriver Daily Mail.

Rundt 30 000 amerikanske soldater er stasjonert i Sør-Korea.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer