Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksplosjon i Mosul, Irak

Amerikansk soldat døde etter eksplosjon

En amerikansk soldat døde av skadene han ble påført da et sprenglegeme gikk av utenfor den irakiske byen Mosul lørdag, opplyser militære tjenestemenn.

STORE ØDELEGGELSER: På bildet sitter en irakisk mann i ruinene av ødelagte hus i Mosul 26. mars i år. Amerikanske styrker har siden oktober i fjor deltatt i en flernasjonal innsats for å gjenerobre Mosul fra ekstremistgruppen IS. I går døde en amerikansk soldat av eksplosjonsskader. Foto: AFP//NTB Scanpix
STORE ØDELEGGELSER: På bildet sitter en irakisk mann i ruinene av ødelagte hus i Mosul 26. mars i år. Amerikanske styrker har siden oktober i fjor deltatt i en flernasjonal innsats for å gjenerobre Mosul fra ekstremistgruppen IS. I går døde en amerikansk soldat av eksplosjonsskader. Foto: AFP//NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den regionale amerikanske overkommandoen har kommet med en uttalelse, men har ikke identifisert den døde. Nærmere opplysninger vil bli gitt senere.

Amerikanske tap i Irak falt til nesten null etter at landets styrker formelt ble trukket ut i 2011, men steg til 17 i fjor. Med lørdagens dødsfall er antallet drepte amerikanske soldater hittil i år oppe i sju, ifølge iCasualties.org, som overvåker antall drepte og sårede i koalisjonsstyrkene.

Amerikanske styrker har siden oktober i fjor deltatt i en flernasjonal innsats for å gjenerobre Mosul fra ekstremistgruppa IS. Amerikanerne skal først og fremst opptre som rådgivere.

FN anslår at over en halv million sivile har flyktet fra Mosul siden offensiven for å gjenerobre byen. Rundt 400.000 sivile antas å fortsatt være fanget i byen, der det er ventet at IS vil klamre seg fast helt til det siste.

(NTB)