Amerikansk soldat dømt for voldtekt og drap i Irak

En amerikansk soldat ble fredag funnet skyldig i voldtekt på en 14-åring og drap på hele familien hennes i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En amerikansk soldat ble fredag funnet skyldig i voldtekt på en 14-åring og drap på hele familien hennes i Irak.

Juryen satt sammen hele fredag kveld før den kom til at Jesse Spielman er skyldig i en rekke tiltalepunkter, blant dem voldtekt og drap.

Den 22 år gamle Spielman ble stilt for en militærdomstol i Fort Campbell i Kentucky, i forbindelse med angrepet på jenta og familien hennes i Mahmoudiya, 20 kilometer sør for Bagdad, i mars i fjor.

Aktoratet påsto ikke at han hadde deltatt direkte i voldtekten og drapet, men sier at han var med inn i huset selv om han visste hva medsoldatene skulle gjøre, og at han fungerte som utkikk.

Tre soldater er tidligere dømt til fengsel i mellom fem og 100 år for deres roller i voldtekten og drapene, og én, Steven Green, som forlot hæren før han ble tiltalt, risikerer dødsstraff når han blir stilt for retten i en sivil domstol.

To av soldatene har fortalt at de voldtok jenta etter tur, mens den Green drepte moren, faren, lillesøsteren og den voldtatte jenta etter at han selv voldtok henne.

De som allerede er dømt, ga motstridende vitnemål om hvor mye Spielman visste om planen de klekket ut mens de drakk whisky, gin og energidrikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.