Amerikansk soldat dømt til livsvarig fengsel

En 23 år gammel amerikansk soldat er dømt til livsvarig fengsel for å ha voldtatt og drept en 14 år gammel irakisk jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 23 år gammel amerikansk soldat er dømt til livsvarig fengsel for å ha voldtatt og drept en 14 år gammel irakisk jente.

James Barker la kortene på bordet under rettssaken og fortalte i detalj om hva som skjedde da fem amerikanske soldater brøt seg inn i et bolighus i Mahmudiyah sør for Bagdad i mars.

Den 14 år gamle jenta ble voldtatt, drept og satt fyr på, og soldatene drepte deretter jentas mor, far og seks år gamle søster.

- Barker ble dømt til livsvarig fengsel med mulighet for prøveløslatelse, sier en talskvinne for militærdomstolen ved Fort Campbell i Kentucky.

Offiseren som hadde kommandoen under operasjonen, Steven Green, ble sparket ut av den amerikanske hæren tidligere i år, og ble pågrepet av amerikansk politi i juni.

Den sivile straffesaken mot Green åpnet i Louisville tidligere i måneden. Både Green og to av de andre soldatene som deltok risikerer dødsstraff.

(NTB)

VITNE: Nabo Hussein Mohammed viser fram stedet hvor han fant den 14 år gamle jenta. Foto: AP
VITNE: Nabo Hussein Mohammed viser fram stedet hvor han fant den 14 år gamle jenta. Foto: AP Vis mer
VOLDTATT OG DREPT: Dette er identifikasjonspapirene til Abeer Qassim Hamza al-Janabi. Papirene er fra 1993, da jenta var to år gammel.