Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk soldat drept i Syria

Veibombe gikk av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To soldater tilhørende den USA-ledede koalisjonen i Syria er blitt drept i et veibombeangrep i byen Manbij. Den ene av dem var amerikaner.

- To personer tilhørende koalisjonen ble drept og fem ble såret da en veibombe gikk av rundt midnatt lokal tid, heter det i en uttalelse fra den USA-ledede koalisjonen fredag ettermiddag.

En tjenesteperson i Pentagon sier den ene av de to drepte var en amerikansk soldat. Den andre dreptes nasjonalitet er ikke frigitt, opplyser vedkommende, men legger til at det ikke var en fransk statsborger.

Så langt har ingen uttalt at de sto bak angrepet som fant sted natt til fredag. Den USA-ledede koalisjonen har siden 2014 gitt våpen, trening og annen støtte til styrker som bekjemper IS i Syria og Irak.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble en militærkolonne rammet av angrepet i sentrum av Manbij. Fire av de sårede tilhører det lokale byrådet, ifølge SOHR.

Manbij var et viktig senter for IS på tiden da ekstremistgruppens såkalte kalifat var på sitt sterkeste. Siden ble byen erobret av kurdiskledede styrker med støtte fra USA. Amerikanske styrker står i dag fortsatt i byen, samtidig som Tyrkia har varslet at landets offensiv mot syriske kurdere kan bli omfatte til nettopp Manbij.

USAs president Donald Trump uttalte torsdag at de amerikanske soldatene i Syria skal ut.

- Vi skal ut av Syria i løpet av svært kort tid. Det er på tide at andre overtar der, sa han.

USA har over 2000 soldater i landet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!