- Amerikansk soldat halshogd

Militante opprørere i Irak hevder de har henrettet den amerikanske marinesoldaten Wassef Ali Hassoun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ei militant irakisk terrorgruppe hevder på to islamittiske nettsider i kveld at de har halshogd den amerikanske soldaten. Gruppa skal ha kidnappet Hassoun for to uker siden, og påstår de holder ytterligere et gissel fanget, melder Reuters.

- Vi vil informere lederne deres om at vi har halshogd marinesoldaten Hassoun, som er av libanesisk opprinnelse, og dere vil snart få se filmen med deres egne øyne, sa terroristene i en erklæring som var stilet til George W. Bush.

Opplysningene er foreløpig ikke bekreftet fra annet hold.

Den militante gruppa kaller seg Ansar al-Sunna, og tar i tillegg på seg skylda for flere selvmordsbombinger i Irak.

72 timers frist

Den arabiske fjernsynsstasjonen Al Jazeera viste forrige søndag et videoopptak av Wassef Ali Hassoun. Soldaten var iført amerikansk kamuflasjeuniform, og gisseltakerne viste fram hans militært identitetskort.

På videoen truet gisseltakerne med å halshogge den libanesiskfødte korporalen innen 72 timer dersom ikke USA slapp fanger i Irak fri.

Amerikanske talsmenn bekreftet at Hassoun hadde vært savnet i Irak siden 21. juni, men ville ikke kommentere opplysningene utover dette.

GISSEL: Bildet er fra videoopåtaket som forrige uke ble kringkastet på arabisk fjernsyn. Nå hevder gisseltakerne at de har drept soldaten.
FAMILIEN I USA: Ali Mohammed Hassoun, faren til Wassef, avbildet i forrige uke idet han holder et bilde av sønnen. Soldatens familie i Utah var ikke i tvil om at det virkelig var Wassef som ble vist på videoopptaket.