Amerikansk soldat skyldig i uaktsomt drap

Tre irakiske fanger ble skutt og drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En amerikansk soldat ble fredag funnet skyldig i uaktsomt drap i forbindelse med en episode i Irak da tre fanger ble sluppet løs og bedt om å løpe før de ble skutt og drept.

Sersjant Raymond Girouard fra Tennessee var tiltalt for overlagt drap og andre punkter som kunne resultert i en dom på livsvarig fengsel i en militærdomstol ved Fort Campbell i Kentucky.

Han ble frifunnet for denne tiltalen og i stedet dømt for uaktsomt drap og forsøk på å hindre etterforskningen. Til sammen risikerer han 20 års fengsel.

Tre andre soldater som sto under hans kommando er allerede dømt. To av dem fikk 18 års fengsel, og den tredje ni måneder. De tre sa at Girouard ga dem ordre om å skyte de tre fangene.

(NTB)

STØTTES AV HJEMBYEN: Denne avisannonsen ble rykket inn av medborgere av Girouard i lokalavisa i Sweetwater i februar, og er en oppfordring om å donere penger så den tiltalte soldaten kan få en forsvarsadvokat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer