Amerikansk-spansk ektepar sluppet fri i Kenya

En amerikansk kvinne og hennes spanske ektemann ble lørdag løslatt etter å ha blitt avhørt i forbindelse med bombeangrepet i Mombasa torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alicia Kalhammer fra Florida og Jose Tena fra Madrid sa de hadde det bra etter å ha blitt sluppet fri av politiet i Mombasa.

- Hvis du er på feil sted til feil tid, så kan ting skje, i Kenya som andre steder, sa Tena til journalistene som hadde møtt opp utenfor politistasjonen hvor de ble løslatt.

Ekteparet ble anholdt etter at de forsøkte å sjekke ut av et hotell som ligger 5 kilometer unna det bomberammede Paradise Hotel, rett etter eksplosjonen som drepte 16 mennesker der.

- Vi anbefaler folk å reise til Kenya. Det er et fantastisk sted, sa Kalhammer.

Kenyas minister for indre sikkerhet Julius Sunkuli opplyser at det foreløpig ikke er noe som tyder på at de 12 som er avhørt av kenyansk politi i forbindelse med angrepene mot israelere i Momba sa torsdag har tilknytning til terrorister.

Minst 16 mennesker mistet livet da tre personer kjørte en bil lastet med sprengstoff inn i resepsjonen til Paradise Hotel og detonerte sprengladningen. Tre israelere var blant de drepte. Omtrent samtidig ble et israelsk fly med 261 passasjerer forsøkt skutt ned rett etter at det tok av fra flyplassen i Mombasa.

(NTB-Reuters)