Amerikansk spesialsoldat og CIA-agent skjøt seg ut av drama i Jemen

Tre år siden en CIA-agent drepte to i Lahore og skapte splittelse i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En amerikansk spesialsoldat og en CIA-agent skjøt og drepte to væpnede jemenitter som skal ha forsøkt å kidnappe dem i Jemens hovedstad Sana, melder New York Times.

De to skal ha vært på en frisørsalong da de skal ha blitt forsøkt kidnappet for to uker siden.

De to amerikanerne var begge tilknyttet den amerikanske ambassaden, men skal ha blitt hentet ut av landet kort tid etter skyteepisoden.

Det er uklart hva de foretok seg da skyteepisoden oppsto, men flere amerikanske tjenestemenn har avvist at det var som del av en hemmelig operasjon og hevder de rett og slett hadde frisørtime.

Mens verken Pentagon eller Langley vil kommentere saken, bekrefter amerikansk UD hendelsen.

- Vi kan bekrefte at to ambassadeansatte i Jemen åpnet ild etter at de ble konfrontert av to væpnede personer som gjorde et kidnappingsforsøk. To av de væpnede mennene ble drept, opplyser amerikansk UD.

Hendelsen vekker minner fra 2011, da CIA-agenten Raymond A. Davis ble pågrepet og fengslet i flere uker etter at han drepte to pakistanske menn i Lahore. Det hele sørget for ytterligere splittelse mellom USA og Pakistan, og sørget for furore.

Ifølge New York Times jobber nå amerikanerne på spreng med å sørge for at hendelsen i Jemen ikke blir en reprise på Davis-saken.

Jemen er en viktig alliert av USA i forbindelse den såkalte krigen mot terror. Amerikanerne gjennomfører hyppige droneangrep mot mål i Jemen.

New York Times bemerker at det vil vekke harme i landet dersom det kommer fram at landets myndigheter på noen måte hjalp amerikanerne med å dekke over skyteepisoden i Jemen. Droneprogrammet får fra før kritikk i landet, fordi flere mener de dreper flere sivile enn terrorister.