Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk student oppdaget GPS-tracker på bilen - ble overvåket av FBI

Så kom FBI og ville ha den tilbake: - Vi har den informasjonen vi trenger. Du er kjedelig.

FANT SPORINGSUTSTYR: En amerikansk økonomistudent med Egyptisk far fant sporingsutstyr på bilen sin. Foto: Privat/reddit.com
FANT SPORINGSUTSTYR: En amerikansk økonomistudent med Egyptisk far fant sporingsutstyr på bilen sin. Foto: Privat/reddit.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Økonomistudenten Yasir Afifi, som er amerikansk statsborger bosatt i California i USA, fikk besøk av den amerikanske etterretningstjenesten FBI denne uka etter at han fant en GPS-sender festet til bilen sin, skriver Wired.com.

Etter at en kamerat av Afifi la ut bilder av sporingsverktøyet på nettet oppsto det diskusjon om GPS-senderen var ekte. 48 timer senere fikk Afifi svaret da omlag seks FBI-agenter troppet opp hjemme hos Afifi i Santa Clara i California.

- Du er kjedelig De skal ha erkjent at de hadde overvåket ham og ønsket å få GPS-senderen sin tilbake.

- Vi har den informasjonen vi trenger, og du trenger ikke å ringe advokaten din. Ikke bekymre deg, du er kjedelig, skal agentene ha sagt til ham.

FBI-talsmann Pete Lee ved FBIs hovedkvarter i San Francisco kan ikke bekrefte at GPS-senderen tilhører etterretningstjenesten eller om agenter besøkte Afifis hus.

- Jeg kan ikke si noe om saken, fordi den fremdeles er under etterforskning, sier Lee til Wired.com.

Fra Egypt Studentes far, Alladin, ledet Muslim Community Assoication i USA før familien flyttet til Egypt i 2003. Yasir Afifi dro tilbake til USA alene i 2008, mens faren og brødrene ble igjen i Egypt. Faren døde for et år siden.

Afifis oppdagelse kommer etter at en domstol i USA slår fast at det er lovlig for politimyndighetene i landet å plassere et sporingsverktøy på bilen til en mistenkt kriminell i hemmelighet uten å få en kjennelse fra en dommer først, også om bilen er parkert på privat grunn.

- Det er veldig skremmende at FBI har plassert et overvåkningsverktøy på bilen til en 20 år gammel amerikansk statsborger som ikke har gjort noe annet enn å være halvt egyptisk, sier Brian Alseth fra rettighetsgruppen ACLU til Wired.com.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!