Amerikansk toppolitiker: - Det Trump snakker om er mye verre enn Watergate-skandalen

Harry Reid mener sikkerhetstjenestene ikke må gi presidentkandidaten ordentlig informasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onsdag ettermiddag ble søkelyset nok en gang rettet mot Republikanernes presidentkandidat Donald J. Trump.- Russland, hvis dere hører på, jeg håper dere klarer å finne de 30 000 savnede e-postene. Jeg tror dere vil få en stor belønning av pressen, sa Trump under en pressekonferanse i Florida.

Trump siktet til e-postene som skal ha blitt sendt fra Hillary Clintons private e-postkonto da hun var utenriksminister og som ble lagret på hennes private server.

Oppfordrer CIA til å fake

Demokratenes leder i Senatet, Harry Reid, mener at Trumps oppfordring til Russland kan vise seg å bli verre enn Watergate-skandalen.

- Jeg tror Watergate var noe folk forstod. Det var galt, moralsk galt, for USAs president å være involvert i noe så trivielt. Det Trump snakker om er mye verre enn Watergate. Absolutt, sier Reid i et intervju med Huffington Post.Samtidig advarer Harry Reid amerikanske sikkerhetstjenester mot å orientere Trump om saker som er hemmelighetsstemplet under valgkampen.

- Hvordan skal CIA og de andre sikkerhetstjenestene orientere denne mannen? Hvordan kan de gjøre det? Jeg vil foreslå for sikkerhetstjenestene at dersom de blir tvunget til å orientere ham om noe, så sier de ingen ting, de bare faker det, fordi denne mannen er farlig. Fake det, lat som om du orienterer ham, men du kan ikke gi han noe informasjon, sier han til den britiske avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer