BALI: I denne kofferten fant politiet på Bali kroppen til en kvinnelig amerikansk turist. Dattera og kjæresten hennes er pågrepet i saken. Foto: AFP PHOTO / SONNY TUMBELAKA / NTB scanpix
BALI: I denne kofferten fant politiet på Bali kroppen til en kvinnelig amerikansk turist. Dattera og kjæresten hennes er pågrepet i saken. Foto: AFP PHOTO / SONNY TUMBELAKA / NTB scanpixVis mer

Amerikansk turist funnet død i koffert på Bali

Dattera (19) og kjæresten (21) pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kroppen til en kvinnelig amerikansk turist ble i går funnet i en koffert utenfor et eksklusivt hotell på ferieøya Bali i Indonesia. Kroppen skal ha vært kraftig forslått, og nå er datteren og hennes kjæreste pågrepet, mistenkt for drapet. Det opplyser politiet i dag via nyhetsbyrået AFP.

Kofferten lå i bagasjerommet til en taxi foran et fem-stjernes hotell i det eksklusive Nusa Dua-området på Bali.

Det 62 år gamle kvinnelige offeret skal ha vært halvnaken og hatt en rekke sår på kroppen, noe som ifølge politiet tyder på at hun kjempet for livet til siste slutt.

Kranglet 62-åringen skal ha bodd på hotellet med sin 19 år gamle datter og datterens kjæreste på 21 år, fortalte politisjef Djoko Hari Utomo.

- Mora skal ha bodd sammen med datteren sin i flere dager før kjæresten kom ned og ble med dem, sa Utomo.

Overvåkningskameraer skal vise at mora kranglet med datterens kjæreste i hotellobbyen samme natt drapet skal ha skjedd.

Dagen etter sjekket det unge paret ut av hotellet og sendte en rekke kofferter ned til en ventende taxi. Blant disse var kofferten som inneholdt det 62 år gamle offeret.

Liket skal ha blitt oppdaget da paret ikke møtte opp til den ventende taxien, og opptak fra overvåkningskameraer viser de to forlater hotellet via stranda på baksiden av eiendommen.

- Dette er drap Det ble satt i gang en politijakt etter datteren og kjæresten, og onsdag morgen fant politiet dem sovende på et hotell i turistområdet Kuta, opplyser Utomo til AFP.

- Dette er drap, og så vil etterforskningen vise om det var overlagt eller spontant, sa han.

Offeret ble sendt til sykehuset i delstatshovestaden Denpasar for obduksjon. En lege der opplyste at kvinnen hadde flere sår på hodet som kan ha blitt påført med en «stump gjenstand».

- Vi kan se på sårene at offeret må ha kjempet tilbake, sier Ida Bagus Alit, som la til at en av ofrenes fingre var brukket.

Hotellet bekrefter at de er kjent med denne «forferdelige tragedien», og skal bistå myndighetene i etterforskningen.

- Vi er klare over dødsfallet til en amerikansk statsborger på Bali, og vi forstår at to personer har blitt pågrepet i forbindelse med saken, sa den amerikanske ambassaden i Jakarta i en uttalelse.

KOFFERT: Her undersøker indonesisk politi kofferten som den 62 år gamle kvinnen ble funnet i. Foto: AFP / SONNY TUMBELAKA / NTB scanpix
KOFFERT: Her undersøker indonesisk politi kofferten som den 62 år gamle kvinnen ble funnet i. Foto: AFP / SONNY TUMBELAKA / NTB scanpix Vis mer