PLUKKET OPP VED TURISTSTRAND: Den amerikanske kvinnen og hennes franske kjæreste ble plukket opp av minibussen ved den berømte stranden Copacabana i Rio de Janeiro. Deretter ble de holdt fanget inne i kjøretøyet i seks timer, og hun ble voldtatt gjentatte ganger. Foto: Yasuyoshi Chiba / AFP Photo / NTB Scanpix
PLUKKET OPP VED TURISTSTRAND: Den amerikanske kvinnen og hennes franske kjæreste ble plukket opp av minibussen ved den berømte stranden Copacabana i Rio de Janeiro. Deretter ble de holdt fanget inne i kjøretøyet i seks timer, og hun ble voldtatt gjentatte ganger. Foto: Yasuyoshi Chiba / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

Amerikansk turist gjengvoldtatt og fanget i seks timer i minibuss

Kjæresten hjelpeløst vitne til den brutale voldtekten som ryster Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En amerikansk kvinne og hennes franske kjæreste ble holdt fanget i seks timer på en minibuss i Brasil i helga. Han ble iført håndjern og slått med jernstang - og hjelpeløst vitne til at hun ble voldtatt gjentatte ganger av tre ulike menn.

Marerittet startet da paret ble plukket opp av den offentlige minibussen ved en av verdens mest berømte strender, Copacabana i Rio de Janeiro.

Det er antatt at sjåføren og to andre menn fikk de andre passasjerene til å forlate bussen før de angrep paret like etter midnatt natt til lørdag.

Før de to endelig ble sluppet løs i utkanten av byen, ble de også tvunget til å ta ut penger til voldtektsmennene, ifølge New York Times.

Tre menn pågrepet Transaksjonene satte politiet på sporet av de antatte gjerningsmennene.

- Vi identifiserte stedene hvor pengene var blitt tatt ut, og sendte ut team som fikk mer informasjon om gjerningsmennenes fysiske karakteristikker - og litt seinere også identitet, sier politisjef Alexandre Braga, ifølge BBC.

Politiet skal blant annet ha fått tilgang til overvåkningsbilder fra en bensinstasjon hvor gjerningsmennene stoppet for å kjøpe energidrikker og whisky.

Tre personer er nå arrestert for det brutale overgrepet, og ifølge politiet er det snakk om en gjeng som har utført lignende kriminalitet i flere måneder.

Flere mulige ofre Politiet er blitt kontaktet av flere ofre etter voldtekten av den amerikanske turisten, deriblant en 23 år gammel brasiliansk student.

Bussvoldtekten har rystet Brasil, særlig nå som brasilianerne prøver å promotere Rio de Janeiro som en trygg by i forkant av at byen skal være vertskap for Fotball-VM i 2014 og sommer-OL i 2016.

- Alle burde være sjokkert over denne grusomme hendelsen, sier Aparecida Gonçalves, som leder en nasjonal organisasjon for bekjempelse av vold mot kvinner, til New York Times.

Hun sier videre at det relativt sjelden meldes fra om gjengvoldtekter i Rio og andre deler av Brasil, men at voldtekter på offentlige transportmidler er et problem i noen store byer.

Sammenligner med India I lokale medier sammenlignes hendelsen nå med de to mye omtalte voldtekter i India. En 23 år gammel indisk student døde etter at hun ble brutalt overfalt og gjengvoldtatt på en buss i New Dehli i desember i fjor, mens en sveitsisk sykkelturist ble gjengvoldtatt i sentrale India i mars i år.

Nå har antallet kvinnelige turister i India sunket med rundt 30 prosent.

Den amerikanske kvinnen har nå reist hjem fra Brasil, mens hennes franske kjæreste er blitt igjen for å hjelpe politiet med etterforskningen.

PÅGREPET: Politiet har pågrepet tre menn etter den brutale gjengvoldtekten, deriblant Jonathan Froudakis de Souza (20) og Wallace Aparecido Silva (22). Foto: Policia Civil / AFP Photo / NTB Scanpix
PÅGREPET: Politiet har pågrepet tre menn etter den brutale gjengvoldtekten, deriblant Jonathan Froudakis de Souza (20) og Wallace Aparecido Silva (22). Foto: Policia Civil / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer