SKUTT AV SØNNEN: Våpenaktivisten Jamie Gilt (31) er innlagt på sykehus i Florida i USA, etter at hun ble skutt i ryggen av sin egen sønn. Foto: Facebook / Jamie Gilt for Gun Sense
SKUTT AV SØNNEN: Våpenaktivisten Jamie Gilt (31) er innlagt på sykehus i Florida i USA, etter at hun ble skutt i ryggen av sin egen sønn. Foto: Facebook / Jamie Gilt for Gun SenseVis mer

Amerikansk våpenaktivist skutt av sønnen (4)

Jamie (31) skrøt av fireåringen som var klar for skytetrening. Bare timer seinere ble hun skutt i ryggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 31 år gamle Jamie Gilt fra Florida skrøt på Facebook av sønnen som «er gira på skytetrening». Bare timer senere ble hun skutt i ryggen av sønnen mens hun kjørte bil på en motorvei i Florida, skriver Washington Post

Politiet mener sønnen fikk tak i en pistol, som Gilt selv eide, før han avfyrte våpenet gjennom seteryggen slik at kula traff moren i ryggen, skriver The Florida Times-Union. Politiet fant våpenet, en 45-kalibers pistol, på gulvet i bilen Gilt kjørte. 

- Vår etterforskning har avslørt at våpenet var lovlig eid av offeret. Barnet fikk tak i våpenet uten at offeret visste om det, sier sheriffkontoret i Putnam County i en uttalelse.

Gilt er nå innlagt på et sykehus i Florida med alvorlige skader etter episoden. Tilstanden hennes beskrives som stabil, men hun er så alvorlig skadd at politiet ikke hadde fått avhørt henne onsdag, skriver NTB.

Nå risikerer Gilt å bli straffet for å uforsvarlig oppbevaring av et skytevåpen. 

- Etter Floridas lover er det en forbrytelse å oppbevare eller etterlate et ladd våpen på et område under egen kontroll der det er sannsynlig at et barn kan få tilgang til våpenet, uttaler politiet.

Ifølge Washington Post skal Gilt ha fortalt politiet at det var sønnen som skjøt henne. Den fire år gamle sønnen ble ikke skadd i skyteepisoden. Gutten blir inntil videre passet på av slektninger, men politiet har kontaktet det lokale barnevernet.

Gilt er kjent som en aktiv forkjemper for amerikanske borgeres rett til å eie våpen. Hun driver blant annet Facebook-siden «Jamie Gilt for Gun Sense», som nå har blitt stengt. 

Under et døgn før hun selv ble skutt, skrev hun på Facebook at «til og med fireåringen min gleder seg til å skyte på blink med 22-kaliberen». 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram