DEMOKRAT-TOPP TIL CUBA:  Leder for demokratene i Representantenes Hus, Nancy Pelos, møter journalister idet hun ankommer hotellet i Havanna. Foto: Yamil Lage/AFP
DEMOKRAT-TOPP TIL CUBA: Leder for demokratene i Representantenes Hus, Nancy Pelos, møter journalister idet hun ankommer hotellet i Havanna. Foto: Yamil Lage/AFPVis mer

Amerikansk vennskapstur til Castro-regimet

Nancy Pelosi leder demokratdelegasjon til Cuba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Denne delegasjonen reiser til Cuba i vennskap for å bygge på president Obamas kunngjøring om å normalisere forbindelsene, sa demokratenes leder i Representantenes Hus, Nancy Pelosi, som i går kom til Havanna.

Landbruk og handel - Delegasjonen vil arbeide for å fremme forholdet mellom USA og Cuba, og bygge på det arbeidet som mange i Kongressen har gjort gjennom årene, særlig når det gjelder landbruk og handel, sa Pelosi til pressen.

Med i denne delegasjonen er Eliot Engel fra New York, Rosa DeLauro fra Connecticut, Collin Peterson fra Minnesota, Anna Eshoo fra California, Nydia Velázquez fra New York, Jim McGovern fra Massachusetts, Steve Israel fra New York og David Cicilline fra Rhode Island.

De amerikanske politikerne skal møte cubanske myndigheter, cardinal Jaime Ortega og andre representanter for det sivile samfunnet.
Optimistisk
Lørdag kom en gruppe demokratiske senatorer til Cuba.

Under en pressekonferanse på Hotel Nacional forikret Clarie McCaskill fra Missouri at det ikke finnes problemer det ikke er løsning på, og sa seg optimistisk med tanke på samtalene som er i gang.

Besøkte Mariel Senatoren fra Missouri fortalte at gruppen hadde besøkt Mariel-havnen og den spesielle økonomisk frisonen som er opprettet der.

Mark Warner fra Virgina understreket mulighetene for handel mellom de to landene, og minnet om at hans delstat var var først ute med salg av landbruksprodukter til Cuba.

Amy Klobuchar fra Minnesota, som nylig la fram et lovforslag i Senatet for å tillate nordamerikanske selskaper å drive handel med Cuba, sa at dette besøket vil bidra til å utvide bildet av Cuba som dominerer i Washington.

Republikansk press McCaskill avviste at endringen i politikk overfor Cuba bare er et anliggende for demokratene, og forklarte at i Missouri er det mange republikanske bønder som er interessert i å drive handel med Cuba, og derfor vil presse på Kongressen.

Delegasjonen av senatorer møtte mandag Cubas utenriksminister Bruno Rodríguez.