Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikanske angrep mot al-Qaida i Jemen

Skal ha trukket krigerne ut av flere rammede områder. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske kampfly har slått til mot nye al-Qaeda-mål i Jemen, opplyser sikkerhetskilder. Det er så langt ikke meldt om drepte.

Minst fem angrep traff mål som kobles til al-Qaida, hovedsakelig i provinsen Shabwa i sør og Baida-provinsen sentralt i landet, ifølge sikkerhetskilder.

Ekstremistgruppa skal ha trukket krigere ut av steder der kampflyene har slått til. Blant annet fra byen Ghail i Baida-provinsen, hvor en av lederne av al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) skal ha holdt til den siste tida.

Jemenittiske sikkerhetskilder opplyser samtidig at mistenkte al-Qaida-krigere søndag skal ha drept elleve soldater i to forskjellige angrep.

USA innledet en kraftig luftoffensiv mot al-Qaida i Jemen torsdag. Da ble det gjennomført mer enn 20 angrep mot ekstremistgruppa i landet, rettet mot våpenlagre, krigere og militær utrustning.

Fredag bekreftet Pentagon at mer enn 30 luftangrep mot AQAP var gjennomført i samarbeid med myndighetene i Jemen.

Ifølge lokale myndigheter og stammeldere ble minst 20 ekstremister drept i angrepene torsdag og fredag.

De nye angrepene kommer om lag én måned etter at amerikanske spesialstyrker gjennomførte en aksjon mot al-Qaida i Shaqra i Abyan-provinsen. Så mange som 16 sivile ble drept i angrepet. Også en amerikansk soldat ble drept i aksjonen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media