Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste

Høytstående demokrater i USA ber utenriksminister Mike Pompeo om å føre opp Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) på en liste over terrororganisasjoner.

DNM: Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) er blant gruppene som amerikanske demokrater ønsker å klassifisere som terrororganisasjoner. Her fra konfrontasjon mellom politiet og medlemmer av DNM i Moss under en lovlig demonstrasjon i fjor. Arkivfoto: Ørn Borgen / NTB scanpix
DNM: Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) er blant gruppene som amerikanske demokrater ønsker å klassifisere som terrororganisasjoner. Her fra konfrontasjon mellom politiet og medlemmer av DNM i Moss under en lovlig demonstrasjon i fjor. Arkivfoto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer

DNM er blant flere grupper som er listet opp i brevet , som er signert av 40 høytstående amerikanske demokrater, skriver Filter Nyheter.

De ønsker organisasjonen klassifisert som «Foreign Terrorist Organization» – en utenlandsk terrororganisasjon – FTO.

Andre grupper som nevnes i brevet er den paramilitære Azov-bataljonen i Ukraina og det britiske høyreekstremistiske nettverket National Action.

- Det er en rekke eksempler på utenlandske hvit makt-grupper som passer kriteriene. Det amerikanske folk fortjener en forklaring på hvorfor disse gruppene ikke er inkludert på FTO-listen, heter det i brevet til Pompeo.

Dersom DNM blir satt på listen, vil det blant annet medføre at dens medlemmer ikke får reise inn i USA, samt at alle pengeoverføringer berørt av amerikanske banker blir frosset.

Fra før av er IS, al-Qaida, Hizbollah og Boko Haram oppført på listen.

Den nordiske motstandsbevegelsen kaller seg selv nasjonalsosialister. De ønsker å stoppe det de kaller masseinnvandring til Norden og kaste ut dem som ikke er av «den nordiske rasen».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media